Citroen DS3 Racing

1.6 T με 207 ίππους

  • -
  • -

Την  παρακαταθήκη από τις επιτυχίες της Citroen στους αγώνες Rally, έρχεται να εξαργυρώσει η γαλλική φίρμα, με την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Racing της πρόσφατης DS3. Το αγωνιστικό τμήμα της Citroen που κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες του Sebastian Loeb, ανέλαβε να δημιουργήσει αυτήν την ξεχωριστή έκδοση.

Ο προικισμένος κινητήρας 1.6 λίτρων ΤΗP σκαρφαλώνει σε απόδοση, φτάνοντας τους 207 ίππους και 275 Nm ροπής, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στην DS3 R. Τα 100 km/h από στάση θα επιτυγχάνονται σε μόλις 6.5 sec. Αλλαγές έχει υποστεί η ανάρτηση, η οποία έχει διαφορετικά αμορτισέρ και ελατήρια, τα οποία χαμηλώνουν το αυτοκίνητο κατά 15 mm. Τα μετατρόχια εμπρός και πίσω είναι μεγαλύτερα κατά 30 mm από μια απλή DS3, ενώ οι τροχοί των 18 ιντσών με ελαστικά 215/40 R18 φιλοξενούν εμπρός 4πίστονα φρένα.

Πολλά είναι τα στοιχεία από carbon, όπως η αεροτομή, τα πλαϊνά προστατευτικά των φτερών, ο πίσω διαχύτης, λεπτομέρειες στο τιμόνι, στις επενδύσεις των θυρών και την κεντρική κονσόλα. Το εσωτερικό ακολουθεί στο ίδιο «πολεμικό» κλίμα της εξωτερικής εμφάνισης, με τα σπορ καθίσματα να κλέβουν την παράσταση.  Ο εξοπλισμός θα είναι εξαιρετικά πλούσιος, ενώ το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε δύο συνδυασμούς χρωμάτων αμαξώματος-οροφής, μαύρο-πορτοκαλί και άσπρο-γκρι.

Στην Ευρώπη οι παραγγελίες ξεκινούν από 1 Σεπτέμβρη και οι παραδόσεις υπολογίζονται στο τέλος του έτους, με την παραγωγή του 2010 να έχει εξαντληθεί, από τις προπαραγγελίες.  Μέχρι στιγμής, η παραγωγή της DS3 R είναι προγραμματισμένη να περιοριστεί στα 2000 κομμάτια, οπότε η συλλεκτική αξία της έκδοσης είναι δεδομένη. Ενδεικτικά η τιμή στην Γερμανία φτάνει τα  29.990€.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...