Pre Launch - Νέο Saab 9-5

Στην τελική ευθεία

  • -
  • -

Συνεχίζεται πυρετωδώς η εξέλιξη του νέου Saab 9-5. Από την χιονισμένη Βόρεια Σουηδία έως την Νότια Ισπανία, η ομάδα εξέλιξης του αυτοκίνητου, έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα για την εξέλιξη του. Συνολικά πάνω από 500.000km, τιμή που ισοδυναμεί με δώδεκα φορές το γύρο της γης έχουν γίνει αναζητώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις, που θα κάνουν το νέο 9-5 ξεχωριστό δρόμο. Οι δοκιμές εξέλιξης που γίνονται στην απαιτητική παγωμένη δασική διαδρομή της Saab, στο Colmis (σύνορα με Αρκτική) της B. Σουηδίας αποτελεί το βασικό πεδίο αξιολόγησης των αλλαγών στην δυναμική συμπεριφορά του νέου 9-5.

Με επίκεντρο τον οδηγό

Τα 15 υπό δοκιμή οχήματα φέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, διαφορετικούς τροχούς και φρένα. Παράλληλα δοκιμάζονται και τα δύο διαφορετικά συστήματα μετάδοσης, στους εμπρός και τέσσερις τροχούς (Haldex XWD), που θα προσφέρονται στο νέο 9-5.  Οι τεχνικοί μελετούν και αξιολογούν συνολικά  250 διαφορετικές παραμέτρους. Εκτός από την δουλειά που έχει γίνει στο εργαστήριο, με την προσομοίωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι δοκιμές στο δρόμο είναι εξαιρετικά σημαντικές για το τελικό αποτέλεσμα. Βασικός σκοπός είναι η επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο, στοιχείο που η Saab δίνει μεγάλη σημασία στο 9-5. Η οδική συμπεριφορά αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στο νέο αυτό μοντέλο. Οι ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας γίνονται με σκοπό την αξιοποίηση των μηχανικών μερών της, χωρίς να καταπνίγουν την οδηγική ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει το νέο 9-5. Παράλληλα γίνονται αξιολογήσεις για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, την απόδοση των συστημάτων αερισμού και ψυχαγωγίας, ώστε ο αγοραστής να απολαύσει ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο προϊόν.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του νέου 9-5 θα ξεκινούν από τα 1.6 lt (turbo) και τους 180 PS. Η έκδοση 2.0 lt αποδίδει 220 PS, ενώ η τετρακίνητη έκδοση 2.8 T παράγει 300 PS. Ο πετρελαιοκινητήρας των 2.0 lt θα διατίθεται σε δύο παραλλαγές απόδοσης 160 και 190 PS.Το λανσάρισμα του νέου 9-5 αναμένεται μέσα στη χρονιά. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει είδη σε μερικές αγορές, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το προσεχή χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...