Το αμερικάνικο «θηρίο» των 1.600 ίππων στη Γενεύη

Σκοπός του είναι να σημειώσει νέο ρεκόρ

  • -
  • -

Η Hennessey Special Vehicles ήθελε να βρίσκεται δίπλα στα υπόλοιπα υπερθηρία (βλέπε Chiron Sport και Regera) της Γενεύης, γι’αυτό και άφησε την πατρίδα της και προσγειώθηκε στη Γηραιά Ήπειρο με το Venom F5.

To αμερικάνικο hypercar αποκαλύφθηκε αρχικά στη SEMA, πριν δηλώσει «παρών» στην ελβετική έκθεση για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Τι το σημαντικό λοιπόν έχει το Hennessey Venom F5; Είναι αυτό που θα μπορέσει να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, που είναι τα 483 km/h. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία! Μάλιστα, ο John Hennessey ανέφερε ότι δεν είναι το θέμα «αν» γίνει, αλλά το «πότε»!

Αρχικά πρέπει να επιτύχουν τη χαμηλότερη αντίσταση του αέρα, ενώ παράλληλα χρειάζεται να κατασκευαστεί ένα σασί, ελαστικά κτλ. που να αντέχουν τις τόσο υψηλές ταχύτητες. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθεί ένας twin-turbo V8 κινητήρας, που είναι ικανός να αποδώσει 1.600 ίππους, κάτι που είναι εφικτό. Επίσημα, το Hennessey Venom F5 μπορεί να φτάσει τα 300 km/h σε λιγότερα από 10 sec, ενώ κάτω από 30 sec το κοντέρ δείχνει 400 km/h. Στόχος είναι τα 484 km/h!

Είναι αναμενόμενο για ένα αυτοκίνητο που έχει σκοπό να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, η εταιρεία να κατασκευάσει μόνο 24 αντίτυπα, 10 εκ των οποίων έχουν ήδη «κλείσει» ένταντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...