Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο είναι το νέο Tesla Roadster! (vid)

Επιταχύνει ταχύτερα από μονοθέσιο της F1 και έχει αυτονομία 1.000 km

  • -
  • -

Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η Tesla στην πρεμιέρα του ηλεκτρικού και ημι-αυτόνομου φορτηγού της, που φιλοξενήθηκε στην έδρα της SpaceX, στο Hawthorne της Καλιφόρνια. Η αμερικάνικη εταιρεία αποκάλυψε το νέο Roadster, το οποίο μπορεί να δανείζεται το όνομά του από το μοντέλο του 2008 (παρέμεινε στην παραγωγή έως το 2020), όμως η… συγγένειά τους σταματά εκεί.

Το Tesla Roadster εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του και τρομάζει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Χρειάζεται 1,9 sec για να επιταχύνει από στάση στα 96 km/h (60 mph), επίδοση που το καθιστά το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο! Η διαδικασία 0-160 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec, ενώ το ηλεκτρικό supercar φθάνει το 1/4 του μιλίου σε 8,8 sec. Γνωρίζουμε ότι η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 400 km/h, όμως ο Elon Musk δεν ανακοίνωσε την ακριβή τιμή. Αν δηλαδή θα ξεπεράσει τη Bugatti Chiron και την Koenigsegg Agera RS.

Με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, ένα μπροστά και δύο πίσω, το Tesla Roadster είναι φυσικά τετρακίνητο. Πέρα όμως από την ταχύτητα, σπάει το ρεκόρ και στον τομέα της αυτονομίας: οι μπαταρίες χωρητικότητας 200 kWh εξασφαλίζουν 1.000 km με μία φόρτιση! «Φανταστείτε να μπορείτε να ταξιδέψετε από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο και πίσω, χωρίς να σταματήσετε για να φορτίσετε τις μπαταρίες», είπε ο Musk στους εργαζόμενους και τους VIP καλεσμένους που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να αποθεώνουν το νέο δημιούργημα της Tesla.

Ο Έλληνας μηχανολόγος και επικεφαλής σχεδιαστής ηλεκτροκινητήρων της Tesla, Κωνσταντίνος Λάσκαρης, δίπλα στο νέο Roadster

Το Roadster εφοδιάζεται με αφαιρούμενη γυάλινη οροφή, η οποία αποθηκεύεται στο χώρο αποσκευών. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα, ενώ το αντισυμβατικό τιμόνι θυμίζει περισσότερο χειριστήριο learjet.

Η τιμή της βασικής έκδοσης ορίστηκε στα 200.000 δολάρια και απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων για να γίνει η παραγγελία. Τα πρώτα 1.000 Roadster της συλλεκτικής έκδοσης Founder Series θα κοστίζουν 250.000 έκαστο, όμως η παραγωγή δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...