Nissan IMx: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο crossover

Αυτονομία έως και 600 km

  • -
  • -

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο πρωτότυπο crossover αποκάλυψε η Nissan στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το Nissan IMx υιοθετεί την νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων με αποτέλεσμα να υπάρχει άπλετος χώρος στην καμπίνα. Παράλληλα, το κέντρο βάρος του είναι σχετικά χαμηλό και λόγω του καλού ζυγίσματος, προσφέρει εξαιρετικά κρατήματα στον δρόμο.

Η ισχύς πηγάζει από δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας κινεί τους πίσω τροχούς και ο δεύτερος τους εμπρός, ενώ συνδυαστικά αποδίδουν 435 ίππους και 700 Nm ροπής. Το ρεύμα προέρχεται από μια υψηλής χωρητικότητας μπαταρία, η οποία χαρίζει έως και 600 km αυτονομία, δηλαδή πολύ περισσότερο από το Nissan Leaf (378 km).

To εικονιζόμενο πρωτότυπο διαθέτει το αναβαθμισμένο λογισμικό του Nissan ProPILOT, που όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα μας, μπορεί να αναλάβει την κίνηση του οχήματος εξ’ ολοκλήρου, χωρίς την βοήθεια του οδηγού. Σε περίπτωση ενεργοποίησης της παραπάνω λειτουργίας, το τιμόνι κρύβεται αυτόματα μέσα στο ταμπλό και τα καθίσματα παίρνουν μια πιο «ξαπλωτή» κλίση.

Ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι, η Nissan αναφέρει ότι άντλησε αρκετές επιρροές από τα ιαπωνικά πρωτότυπα, ενώ είναι εμφανές ότι διαθέτει έντονα σπορ στοιχεία και με πολλές αιχμές. Μεγάλες επιφάνειες καλύπτονται από τζάμι, ενώ στην καμπίνα επικρατεί η μινιμαλιστική φιλοσοφία.

Δεν γνωρίζουμε αν θα περάσει αργότερα τη γραμμή παραγωγής, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε σε λίγα χρόνια να κυκλοφορεί στους δρόμους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...