Με 1.000+ ίππους: To απόλυτο hypercar της Mercedes-Benz

O Lewis Hamilton αποκάλυψε το Project ONE στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Με μία έκπληξη, την παρουσία του τρις πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη η πρεμιέρα του υβριδικού υπεραυτοκινήτου της Mercedes-Benz. Το Project ONE αντλεί τεχνολογία απευθείας από την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την εμπλοκή της γερμανικής εταιρείας.

Η δημιουργία του κορυφαίου αυτοκινήτου παραγωγής έγινε για να κορυφωθούν οι εορτασμοί των 50ών γενεθλίων της Mercedes-AMG. Το υβριδικό σύστημα του διθέσιου hypercar που είναι σε στάδιο προ-παραγωγής αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τους μηχανικούς του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes-AMG στο Brixworth της Αγγλίας. Αποτελείται από τον αγωνιστικό 1.6 V6 βενζινοκινητήρα της F1 (τοποθετημένο μπροστά από τον πίσω άξονα) και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Ένα εξ αυτών είναι ενσωματωμένο στον υπερτροφοδότη, το δεύτερο είναι συνδεδεμένο με τον κινητήρα και τα άλλα δύο κινούν τους εμπρός τροχούς.

Ο 1.6 κινητήρας ισχύος άνω των 680 ίππων περιστρέφεται έως τις 11.000 rpm (σε σχέση με τις 15.000 rpm στη Formula 1) για αύξηση του κύκλου ζωής του και προκειμένου να χρησιμοποιεί κανονικό καύσιμο και όχι αγωνιστικό. Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον μπροστινό άξονα (163 ίππων έκαστο) φθάνουν τις 50.000 rpm (ενώ το σύνηθες είναι οι 20.000 rpm). Έτσι, η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος ξεπερνά τα 1.000 PS, φέρνοντας το Project ONE πάνω από τις LaFerrari και Porsche 918 Spyder.

Το σύστημα συνεργάζεται με την τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ και το νέο αυτοματοποιημένο 8τάχυτο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT (με paddles στο τιμόνι). Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές και αντάξιες του χαρακτήρα του Project ONE: 0-200 km/h σε λιγότερο από 6 sec και τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 350 km/h! Επιπλέον, μπορεί να διανύσει απόσταση έως 25 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Η ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων, το ESP έχει τρεις θέσεις λειτουργίας (ON, SPORT και OFF), τα φρένα είναι κεραμικά και οι τροχοί των 19 και 20 ιντσών (εμπρός/πίσω) πατούν σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 285/35 και 335/30 αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...