Porsche 911 GT2 με 700 ίππους (+video)

Η ισχυρότερη όλων των εποχών

  • -
  • -

Η Porsche παρουσίασε την πιο ισχυρή 911 παραγωγής, που έχει τα διακριτικά GT2. Η πρεμιέρα της 911 GT2 έγινε στο Goodwood Festival of Speed, ιδανικό μέρος για την γρήγορη έκδοση του εμβληματικού γερμανικού μοντέλου. Στο πίσω μέρος της είναι τοποθετημένος ένας επίπεδος κινητήρας twin-turbo 3,8 λίτρων με απόδοση 700 ίππων που κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,8 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 340 km/h.

Ο κινητήρας προέρχεται από την 911 Turbo S με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της GT2 χρησιμοποιείται μεγαλύτερο τούρμπο, νέο σύστημα ψύξης και ειδικά εξελιγμένο σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK με επτά σχέσεις, χωρίς να υπάρχει η επιλογή χειροκίνητου. Η δύναμη περνάει μόνο στους πίσω τροχούς μέσω των τεράστιων ελαστικών 325/30 ZR 21 πίσω και 265/35 ZR 20 εμπρός.

Για το σύστημα πέδησης χρησιμοποιούνται κεραμικοί δίσκοι, ενώ εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή του αμαξώματος, ενώ η οροφή είναι από μαγνήσιο. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η νέα 911 GT2 ζυγίζει 1.470 κιλά με το ρεζερβουάρ γεμάτο. Επιπλέον, υπάρχει ένα πακέτο που ελαφρώνει κατά ακόμα 30 κιλά το αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό η ατμόσφαιρα είναι… πολεμική, με τα μεγάλα αγωνιστικά καθίσματα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Μαύρο δέρμα και carbon είναι τα υλικά που κυριαρχούν με το προαιρετικό πακέτο Chrono  να παρέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...