5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ VW POLO

Με ιστορία 42 ετών και 14 εκατ. πωλήσεις, το Polo αποτελεί ένα ισχυρό brand name για τη Volkswagen

  • -
  • -

Πιο «ώριμα» από ποτέ, σε διαστάσεις, οδική συμπεριφορά και εξοπλισμό, τα σουπερμίνι... χτυπούν επίμονα την πόρτα των μικρομεσαίων οικογενειακών. Το Polo έκτης γενιάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς ένα μικρό αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε κάτι μεγάλο.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το Polo δεν ήταν ποτέ το πιο προχωρημένο σχεδιαστικά αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Διατηρούμε ένα σχήμα που απέπνεε στιβαρότητα, όμως η Volkswagen κινείτο πάντα σε ασφαλή μονοπάτια. Εδώ έγιναν κάποια βήματα ουσιαστικής ανανέωσης, καθώς το αμάξωμα του Polo είναι πιο «αιχμηρό», με έντονες ακμές στο πλάι και το καπό και πιο επιθετικό εμπρός μέρος.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Ανέκαθεν ένα από τα ατού του Polo ήταν η δυνατότητα να... αντλεί κινητήρες από τη μεγάλη «δεξαμενή» του Ομίλου Volkswagen. Η γκάμα θα φθάσει σταδιακά τις εννέα εκδόσεις, με εύρος ισχύος και τιμής που θα καλύψει κάθε ανάγκη. Βασικός είναι ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI με 65 ίππους, όμως το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν αναμφίβολα ο 1.0 TSI 115 ίππων και ο νέος 1.5 TSI EVO με 150 PS, όπως ο 1.6 TDI. Διαθέσιμη για πρώτη φορά θα είναι έκδοση με φυσικό αέριο (1.0 TGI / 90 PS), ενώ το κορυφαίο GTI θα φέρει πλέον 2λιτρο κινητήρα με 200 ίππους. Όλες οι εκδόσεις με 95 ίππους και άνω θα μπορούν να συνδυαστούν με το κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΧΩΡΟΙ

Τα σύγχρονα σουπερμίνι «φλέρταραν» εδώ και χρόνια με τα 4 μέτρα. Το νέο Polo τα ξεπέρασε, όντας μεγαλύτερο από ποτέ. Το μήκος του αγγίζει τα 4,05 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 94 mm. Τόσο οδηγός-συνοδηγός όσο και οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους πλούσιους χώρους, ενώ και ο όγκος του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί σημαντικά, από τα 280 στα 351 lt. Μπορεί δηλαδή να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Τα σουπερμίνι απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό και άρα οφείλουν να δείχνουν μοντέρνα. Οι πολλές δυνατότητες προσωποποίησης του εξωτερικού και της καμπίνας των επιβατών είναι ένα σημαντικό προσόν για κάθε αυτοκίνητο. Στο νέο Polo, πέντε είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις (Trendline, Comfortline, Highine, Beats και GTI), ενώ η εξατομίκευση ενισχύεται από την παρουσία τριών πακέτων (R-Line, Black, Style). Η έκδοση Beats τονίζει το νεανικό χαρακτήρα του Polo, με ηχοσύστημα 300 watt από την εταιρεία του Dr. Dre.

Η Volkswagen προσφέρει 14 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, 12 διαφορετικά σχέδια τροχών, πολλά διαφορετικά σχέδια στο ταμπλό και 11 διαφορετικές επενδύσεις στα καθίσματα. Όλα τα παραπάνω, συν τον προαιρετικό εξοπλισμό (όπως φώτα LED εμπρός και πίσω) καθιστούν δύσκολο να δεις στο δρόμο δύο ακριβώς ίδια Polo.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Έμφαση έχει δοθεί στον εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, που συνήθως συναντάται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Όπως αυτόνομη πέδηση, ανίχνευση οχημάτων στις «τυφλές» γωνίες των καθρεπτών, φώτα LED, ψηφιακός πίνακας οργάνων, αυτόματος κλιματισμός, ρυθμιζόμενο cruise control έως τα 210 km/h, ασύρματη φόρτιση κινητών, οθόνες αφής από 6,5 έως 8 ίντσες, πανοραμική ηλιοροφή, ενεργά αμορτισέρ, υποβοήθηση παρκαρίσματος κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...