Από τις Βρυξέλλες το δεύτερο ηλεκτρικό της Audi

Το e-tron Sportback θα έχει 435 ίππους και κίνηση σε όλους τους τροχούς

  • -
  • -

Το εργοστάσιο στην πρωτεύουσα του Βελγίου επέλεξε η Audi για να φιλοξενήσει από το 2019 τη γραμμή παραγωγής του e-tron Sportback. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό μεσαίο Gran Turismo, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Απρίλιο στην έκθεση της Σαγκάης. Το πρώτο χρονικά ηλεκτρικό Audi θα είναι ένα μεγάλο SUV, το οποίο θα κατασκευάζεται από το 2018, επίσης στις Βρυξέλλες.

Το πρωτότυπο e-tron Sportback έχει μήκος 4,9 μέτρα και πλάτος σχεδόν 2 μέτρα. Η εμφάνισή του (με τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών και τα πλαστικά προστατευτικά) θυμίζει περισσότερο ένα sport SUV με coupe προφίλ. Η διάταξη του είναι κοινή με αυτήν όλων των μελλοντικών ηλεκτρικών Audi: Ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά και δύο πίσω, χαρίζοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 435 ίππους (503 ίπποι και 800 Nm ροπής σε λειτουργία boost), ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 4,5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν μεγάλη χωρητικότητα (95 kWh) και χαρίζουν αρκετή ενέργεια για αυτονομία άνω των 500 km. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h, προκειμένου να μην περιορίζεται σημαντικά η αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...