Jeep: Η απάντηση στην Bentley Bentayga

Το γρηγορότερο SUV παραγωγής ετοίμασε επιτέλους η Jeep με το Grand Cherokee Trackhawk να ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 3,5 sec

  • -
  • -

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Jeep λανσάρει το γρηγορότερο SUV παραγωγής στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το Grand Cherokee Trackhawk εφοδιάστηκε με τον θηριώδη κινητήρα V8 ο οποίος αποδίδει 718 ίππους και 875 Nm ροπής. Το 6.2 μοτέρ προέρχεται από τα ισχυρά Hellcat Challenger και Charger και επιτρέπει το Grand Cherokee να ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά 0,5 sec πιο γρήγορο σε σχέση με τη Bentley Bentayga που κρατούσε μέχρι πρότινος τα σκήπτρα. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα του Jeep είναι 289 km/h, ενώ το βρετανικό SUV ανακοινώνει 301 km/h. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο, ενώ –αξίζει να σημειωθεί ότι – το πρόγραμμα Track μειώνει το χρόνο αλλαγής των σχέσεων κατά 160 msec.

Εμφανισιακά, το Trackhawk επιδεικνύει την δύναμη που κρύβει κάτω από το καπό του με το αγριεμένο body kit και τις τετραπλές μαύρου χρώματος απολήξεις της εξάτμισης. Το ισχυρό SUV πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό υπάρχει σε περίοπτη θέση η 8,4 ιντσών οθόνη αφής, που συνδυάζεται με συσκευές Android και iOS μέσω των Android Auto και Apple CarPlay αντίστοιχα. Επίσης, η οθόνη απεικονίζει δεδομένα του αυτοκινήτου όπως είναι η ιπποδύναμη, η ροπή και οι στροφές του κινητήρα, ενώ παράλληλα μπορεί κανείς να ρυθμίσει βασικές λειτουργίες όπως είναι το launch control.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε από μεθαύριο για το ισχυρό μοντέλο της Jeep.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...