Η πρώτη εικόνα του «δαίμονα»

Το Dodge Challenger SRT Demon θα κυκλοφορεί μεν στους δημόσιους δρόμους, ωστόσο έχει σαφείς επιρροές από τα αυτοκίνητα dragster

  • -
  • -

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν διαρροές από τη Dodge σχετικά με το γρηγορότερο Challenger που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα η αμερικάνικη εταιρεία. Το Dodge Challenger SRT Demon θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και αναμφίβολα θα τρομάξει αρκετούς το αγριεμένο του κουστούμι. Η πρώτη φωτογραφία διέρρευσε και φαίνεται ένα Challenger να ακολουθεί τα χνάρια ενός «dragster» αυτοκινήτου, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ένα πιστάδικο μοντέλο ή μπορεί να πατήσει νόμιμα τη δημόσια άσφαλτο.

Το «δαιμονισμένο» Challenger είναι 90 κιλά ελαφρύτερο, χάρη στο γυμνό του εσωτερικό και θα έχει τη διπλάσια πρόσφυση (35% μεγαλύτερη εκτόξευση κατά την εκκίνηση) σε σχέση με το Hellcat των 718 ίππων. Πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου, ενώ η ανάρτηση, το μοτέρ, η μετάδοση, η εξαγωγή και το launch control έχουν ρυθμιστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το υπερτροφοδοτούμενο V8 μοτέρ μπορεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με την απλή βενζίνη (91 οκτανίων), καθώς και με την βενζίνη 100+ οκτανίων, όταν πρόκειται να ξεχυθεί στην πίστα. Σύντομα θα υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες για το θηρίο της Dodge.

Πηγή: Carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...