Το υβριδικό crossover της Kia

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το Niro Plug-in Hybrid, το οποίο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 55 km

  • -
  • -

Το καλοκαίρι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη η plug-in υβριδική έκδοση του Niro. Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στο περίπτερο της Kia στην έκθεση της Γενεύης, αποτελώντας κομμάτι της προϊοντικής επίθεσης των Κορεατών. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI απόδοσης 105 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων, το οποίο λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερούς, χωρητικότητας 8,9 kWh.

Το Niro Plug-in Hybrid έχει συνδυαστική ισχύ 141 PS και ροπή 265 Nm, ενώ η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς να εκπέμπει δηλαδή καθόλου ρύπους, για απόσταση έως 55 km, ενώ στο μεικτό κύκλο οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 30 g/km.



Όσον αφορά τις επιδόσεις, το «πράσινο» crossover της Kia επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 10,8 sec (έναντι 11,5 sec του απλού υβριδικού Niro). Οι μεγαλύτερες μπαταρίες επηρεάζουν φυσιολογικά το χώρο των αποσκευών, ο όγκος του οποίου μειώνεται από τα 421 lt του Niro στα 324 lt.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GOCAR τα Niro (Hybrid και Plug-in Hybrid) δεν αναμένεται να εισαχθούν στην Ελλάδα εντός του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...