Στη Σόφια με το Opel Crossland X (vid)

Είδαμε από κοντά και περιεργαστήκαμε το νέο μικρό crossover, το οποίο έρχεται τον Ιούνιο με κινητήρες από 1.200 έως 1.600 cc

  • -
  • -

Πραγματοποιώντας πανευρωπαϊκή περιοδεία, ως ένα ροκ συγκρότημα, το Crossland X διαφημίζει το νέο... αέρα που φυσά στα «πανιά» της Opel. Η γερμανική μάρκα επενδύει στην αγάπη των Ευρωπαίων για τα SUV/Crossover και το Crossland X είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της στρατηγικής της. Τοποθετείται στη γκάμα της Opel δίπλα στο Mokka X, έναντι του οποίου υστερεί στις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, καθώς δε διαθέτει τετρακίνηση ή κάποιο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Υπερέχει όμως στους τομείς της πρακτικότητας και των χώρων. Στην Opel είναι αισιόδοξοι ότι θα της φέρει νέους πελάτες, κυρίως νεαρά ζευγάρια και γονείς με 1-2 παιδιά.

Το εσωτερικό του είναι πιο ευρύχωρο από όσο «υπόσχονται» τα 4,21 m συνολικού μήκους, καθώς έχει γίνει σωστή εκμετάλλευση της καμπίνας των επιβατών. Πίσω θα βολευτούν δύο ενήλικες, ακόμη κι αν το ύψος τους ξεπερνά το 1,8 m. Η πίσω σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη (προαιρετικά), ώστε να επιλεγεί επιπλέον χώρος είτε για τους επιβάτες είτε για τις αποσκευές ανάλογα με τις ανάγκες (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο από 410 έως 520 lt, ενώ αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα εκτοξεύεται στα 1.255 lt).

Η εικόνα του ταμπλό είναι γνώριμη από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Opel, με ποιοτικά υλικά και καλή συναρμογή. Στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων (7 ή 8 ιντσών) συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων θα περιλαμβάνεται το OnStar, ο «προσωπικός βοηθός» του οδηγού, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Όπως η πλατφόρμα έτσι και οι κινητήρες του Crossland X προέρχονται από τον γαλλικό Όμιλο PSA. Στη βάση της γκάμας και πιο δημοφιλής για την ελληνική αγορά – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Opel – είναι ο ατμοσφαιρικός 1.2 βενζίνης, με 81 ίππους και 118 Nm ροπής. Το Crossland X εφοδιάζεται και με την turbo έκδοση του 1.2, με 110 ίππους και 205 Nm ροπής, ενώ η πιο ισχυρή παραλλαγή με τα 130 PS ίσως να προσφέρεται προς παραγγελία. Στην πλευρά των diesel, ο 1.6 με 99 και 120 ίππους (254 και 300 Nm αντίστοιχα) εξοπλίζει το μικρό crossover της Opel, με τον πρώτο εκ των δύο να κυκλοφορεί στη χώρα μας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το Crossland X μέσα στον Μάιο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Ιούνιο. Το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο η γκάμα της Opel θα ενισχυθεί με το μεγαλύτερο Grandland X, τον εκπρόσωπό της στην κατηγορία των compact crossover.

Δείτε στα δύο video το Διευθυντή Μάρκετινγκ της Opel Hellas, κ. Τάσο Αραμπατζή να μιλά για το Crossland X και το walk around γύρω από το νέο crossover.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...