Η Octavia RS τώρα με 245 ίππους

Η Skoda εφοδιάζει την Octavia με πιο δυνατό 2.0 TSI και 7τάχυτο DSG

  • -
  • -

Στο περίπτερο της τσέχικης μάρκας στη Γενεύη παρουσιάστηκε η Octavia RS 245, η κορυφαία εκδοχή του best-seller μοντέλου της. Ο 2λιτρος TSI έχει αναβαθμιστεί ώστε να αποδίδει 245 PS (έναντι 230 PS στην προηγούμενη έκδοσή του), προσφέροντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο οικογενειακό αυτοκίνητο της Skoda.

Η Octavia RS 245 θα είναι διαθέσιμη τόσο σε sedan όσο και σε combi αμάξωμα, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό της ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και sport πλαίσιο. Ο 2.0 TSI των 245 PS και των 370 Nm ροπής (διαθέσιμη από τις 1.600 έως τις 4.300 rpm) συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε – για πρώτη φορά σε Octavia – με το 7άρι διπλού συμπλέκτη DSG. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,6 sec (6,7 sec για την Octava RS 245 Combi), ενώ η ρεπρίζ 80-120 km/h διαρκεί 6,6 sec (6,8 sec).



Σε σχέση με τις απλές Octavia, η RS 245 έχει χαμηλότερο αμάξωμα κατά 14 mm, ενώ το πίσω μετατρόχιο είναι φαρδύτερο κατά 38 mm από αυτό του προκατόχου της. Εφοδιάζεται με μαύρους τροχούς 19 ιντσών, ESP με λειτουργία Sport, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφιορικό περιορισμένης ολίσθησης VAQ και σύστημα Dynamic Chassis Control (προαιρετικό το τελευταίο). Το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Columbus φέρει οθόνη αφής 9,2 ιντσών, δίκτυο LTE μεταφοράς δεδομένων και Wi-Fi hotspot.

Υπάρχουν βέβαια και οπτικές διαφορές, όπως η μεγαλύτερη εμπρός γρίλια, επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και κρύσταλλα φωτιστικών σωμάτων, μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες, σκούρες απολήξεις της εξάτμισης, sport καθίσματα με επένδυση από αλκαντάρα, φωτισμό LED στην καμπίνα, περφορέ δερμάτινο τιμόνι κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...