Νέα Octavia RS, ακόμη πιο δυνατή

Διαθέσιμο σε sedan και estate αμάξωμα, το κορυφαίο Skoda έχει πλέον μέγιστη ισχύ 230 ίππους

  • -
  • -

Η ανανεωμένη σε εμφάνιση και εξοπλισμό Skoda Octavia υποδέχεται το πιο ισχυρό μέλος της οικογένειας, την RS. Η πιο απτή αλλαγή έχει να κάνει με την τοποθέτηση της νέας έκδοσης του 2.0 TSI, η οποία αποδίδει 230 PS (υπήρχε και στην ειδική έκδοση RS230). Η μέγιστη ισχύ των 350 Nm εμφανίζεται ανάμεσα στις 1.500 και τις 4.600 rpm και περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου (προαιρετικά διατίθεται και το DSG διπλού συμπλέκτη, με ανάλογο αριθμό σχέσεων).

Η Octavia RS 2.0 TSI χρειάζεται 6,7 sec για την επιτάχυνση 0-100 km/h, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Χωρίς αλλαγές συνεχίζεται η διάθεση του μοντέλου με το 2.0 TDI, των 184 ίππων και των 380 Nm ροπής (0-100 σε 7,9 sec και τελική 232 km/h).  Η πετρελαιοκίνητη Octavia RS διατίθεται και ως τετρακίνητη, αποκλειστικά με το 6άρι DSG.

Οι αισθητικές επεμβάσεις στην Octavia RS εντοπίζονται μπροστά στην φαρδύτερη εισαγωγή αέρα και τα φωτιστικά σώματα που χωρίζονται σε δύο τμήματα, ενώ πίσω στο μαύρο διαχύτη και τα φώτα LED σχήματος «C». Στην καμπίνα των επιβατών, πέρα από το συνδυασμό υφάσματος-δέρματος, οι πελάτες της Skoda μπορούν να παραγγείλουν τα sport καθίσματα και σε επένδυση αλκαντάρα.

Η Octavia RS φέρει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 mm και φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο κατά 30 mm. Στο βασικό εξοπλισμό είναι οι τροχοί των 17 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθενται μεγαλύτεροι, με 18 ή 19 ίντσες. Και βέβαια το sport οικογενειακό εφοδιάζεται με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS+ και την ενεργή ρύθμιση πλαισίου Dynamic Chassis Control (DCC), με δυνατότητα επολογής ανάμεσα στα προγράμματα Comfort, Normal, Sport.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...