Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Opel;

Το Ampera-e αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Άμεσα διαθέσιμο προς παραγγελία είναι στη Νορβηγία το Amprera-e, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Opel με ονομαστική αυτονομία άνω των 500 km. Η επιλογή της σκανδιναβικής χώρας για την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα  ώριμες για τα ηλεκτρικά οχήματα: το καταναλωτικό κοινό έχει αντιληφθεί τα οφέλη, το κράτος προσφέρει σημαντικά κίνητρα για την αγορά και τη χρήση τους, ενώ και το δημόσιο δίκτυο φόρτισης είναι ανεπτυγμένο. Φυσιολογικά λοιπόν, σχεδόν 1 στα 4 νέα αυτοκίνητα στη Νορβηγία είναι ηλεκτρικό.

Η τιμή του Opel Ampera-e ορίστηκε στη Νορβηγία στις 299.900 κορώνες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 33.500 ευρώ. Καθώς η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν (μαζί με το Chevrolet Bolt) θα γίνεται με αργούς ρυθμούς, λίγα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα τους πρώτους μήνες. Οι πρώτες παραδόσεις στη Νορβηγία θα γίνουν την άνοιξη, ενώ εντός του 2017 θα ακολουθήσουν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ελβετία.

Πότε λοιπόν θα υποδεχθούμε το Ampera-e στην Ελλάδα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει το 2018, μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η Opel θα δημιουργήσει σε κάθε χώρα εξειδικευμένες αντιπροσωπείες για την πώληση και το σέρβις του Ampera-e.

Το ηλεκτρικό της Opel εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh, οι οποίες χρειάζονται περίπου 9 ώρες για να φορτίσουν πλήρως σε οικιακή παροχή ρεύματος, όμως δημόσιος ταχυφορτιστής 50 kW DC μπορεί να προσφέρει αυτονομία 150 km σε 30 λεπτά. Ο ηλεκτροκινητήρας του Ampera-e έχει ισχύ 204 PS και χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λίγο περισσότερο από 7 δλ. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...