Video: Συναρπάζει η νέα Ε-Class Coupe

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει το νέο μέλος του μεγάλου της μοντέλου, με δυναμική σχεδίαση και χώρους για τέσσερις

  • -
  • -

Μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, η νέα E-Class Coupe επέτρεψε στους σχεδιαστές της γερμανικής μάρκας να δημιουργήσουν ένα αρμονικό αμάξωμα και ταυτόχρονα να προσφέρουν πιο άνετους χώρους για τους δύο πίσω επιβάτες. Ταυτόχρονα δόθηκε μεγάλη έμφαση στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Mercedes.

Το μήκους 4,83 m. coupe βασίζεται τεχνολογικά στο sedan μοντέλο, όμως κάπου εκεί τελειώνουν οι ομοιότητές τους. Για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή της η λειτουργία «welcome» στα πίσω φώτα LED. Όταν ο οδηγός ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, ανάβουν σε σειρά από το κέντρο προς την εξωτερική πλευρά του οχήματος, ενώ όταν το κλειδώνει ακολουθείται η αντίστροφη πορεία.

Κατά το λανσάρισμα της νέας E-Class Coupe η Mercedes δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις κινητήρες βενζίνης και ενός diesel. Η έκδοση E 200 εφοδιάζεται από τον τετρακύλινδρο 2.0 με 184 ίππους, ενώ η Ε 300 από πιο ισχυρή παραλλαγή του ίδιου κινητήρα, με 245 PS. Η κορυφαία και τετρακίνητη Ε 400 4MATIC εκμεταλλεύεται την παρουσία του 3.0 V6 biturbo των 333 PS για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,3 sec.

Το «παρών» στη νέα E-Class και συγκεκριμένα στην E 220d δίνει ο νέος πετρελαιοκινητήρας, σχεδιασμένος ώστε να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές των επόμενων ετών. Με κυβισμό 1.950 cc αποδίδει 194 ίππους και 400 Nm ροπής (από 1.600 έως 2.800 rpm), καταναλώνοντας παράλληλα σε μεικτό κύκλο μόλις 4 lt/100 km και εκπέμποντας στο περιβάλλον 106 g. CO2 ανά km, τιμή που έως σήμερα συναντάμε συνήθως σε αυτοκίνητα πόλης.

Κύριο χαρακτηριστικό στην καμπίνα των επιβατών είναι οι δύο οθόνες 12,3 ιντσών, οι οποίες ενώνονται κάτω από το ίδιο πλαίσιο και δημιουργούν το Widescreen Cockpit, όπως το ονομάζει η Mercedes (αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού). Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων γίνεται είτε από τα κουμπιά στο τιμόνι, είτε από το touchpad στην κεντρική κονσόλα, αλλά και με φωνητικές εντολές του συστήματος LINGUATRONIC.

Από την E-Class Coupe δεν θα μπορούσε να απουσιάζει βέβαια η τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το DRIVE PILOT διατηρεί σταθερή την απόσταση από προπορευόμενα οχήματα σε κάθε τύπο δρόμου, σε ταχύτητες έως 210 km/h. Το Remote Parking Pilot επιτρέπει την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης από απόσταση, μέσω ειδικής εφαρμογής σε smartphone, χωρίς δηλαδή ο οδηγός να είναι μέσα στο αυτοκίνητο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...