Mercedes Generation EQ concept με 500 km αυτονομία

408 «ηλεκτρικοί» ίπποι και 0-100 km/h σε 5 sec

  • -
  • -

H Mercedes αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό SUV όχημα, το οποίο εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και σκιαγραφεί το μέλλον των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Το νέο Generation EQ έχει αρκετές αισθητικές ομοιότητες με τη GLC, ωστόσο υιοθετεί αρκετές στρογγυλεμένες επιφάνειες προωθώντας μια πιο φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση.  Το σύνολο ολοκληρώνεται με τους κρυφούς υαλοκαθαριστήρες, τις κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες και τα χερούλια των θυρών που έχουν αφαιρεθεί.

Η «πράσινη» καρδιά του ηλεκτροκίνητου μοντέλου αποδίδει 408 ίππους (300 kW) και 700 Nm ροπής. Η συνδυασμένη ισχύς έρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, που είναι μοιρασμένοι στους δύο άξονες. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόνο 5 sec, ενώ υπόσχεται να διανύει 500 χιλιόμετρα μέχρι η μπαταρία να εξαντληθεί.

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Generation EQ πατάει επάνω σε μεγάλους τροχούς (21 ιντσών) και έχει βαφτεί στην ιδιαίτερη ασημί απόχρωση, που η γερμανική φίρμα ονομάζει «alubeam silver». Επίσης, έρχεται με αρκετές μπλε λεπτομέρειες και προωθεί την ηλεκτρική τεχνολογία. Η εντυπωσιακή πανοραμική οροφή κάνει την καμπίνα να είναι ακόμα πιο άνετη και ευρύχωρη. Το εσωτερικό ακολουθεί την φουτουριστική φιλοσοφία της εξωτερικής εμφάνισης. Κρατάει ένα μινιμαλιστικό στιλ και εντυπωσιάζει με τις δύο οθόνες: την 24 ιντσών οθόνη αφής πίσω από το τιμόνι και την μικρότερη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Με την Daimler να είναι ο πλέον ο νέος κάτοχος της HERE Maps, δεν αποτελεί έκπληξη, που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της στον πλοηγό. Το λογισμικό συνδυάζεται άμεσα με τα συστήματα ασφαλείας του ηλεκτρικού μοντέλου. Αυτό βοηθάει στο να βρίσκει μέσω δορυφόρων την καλύτερη και οικονομικότερη διαδρομή, όταν το σύστημα διαβάσει χαμηλή τάση της μπαταρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...