AM-RB 001 για το δρόμο και την πίστα

Ο καρπός των Aston Martin και Red Bull Racing

  • -
  • -

Κυρίες και κύριοι, από δω η AM-RB 001, η ταχύτερη Aston Martin όλων των εποχών, στην εξέλιξη της οποίας η Red Bull Racing έβαλε το χεράκι της και την τεχνογνωσία της από τη Formula 1. Τρεις είναι οι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα: ο τεχνικός διευθυντής της RBR, Adrian Newey, ο υπεύθυνος δημιουργικού της Aston Martin, Marek Reichman και ο επικεφαλής ειδικών πρότζεκτ της μάρκας, David King.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αεροδυναμική του αμαξώματος που σκοπό έχει τη δημιουργία πρωτόγνωρης για αυτοκίνητο δρόμου downforce. Το πανάλαφρο πλαίσιο είναι από ανθρακόνημα, ενώ όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από προηγμένα υλικά. Καρδιά του hypercar είναι ένας υψηλού κυβισμού ατμοσφαιρικός V12 τοποθετημένος στο κέντρο, με άγνωστη προς ντο παρόν απόδοση, που ωστόσο θα πετυχαίνει την πολύ χαμηλή αναλογία του 1 κιλού ανά ίππο! Υπολογίστε πάντως ισχύ που θα πλησιάζει τους 1.000 ίππους.

Συνολικά θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε 99 και 150 αυτοκίνητα για το δρόμο, συν άλλα 25 για οδήγηση αποκλειστικά σε πίστα με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2018. Η τιμή θα είναι γύρω στα 2-3 εκατομμύρια λίρες (2,3-3,5 εκατομμύρια ευρώ), ενώ προτεραιότητα στις παραγγελίες θα έχουν οι φανατικοί πελάτες της Aston Martin που έχουν ήδη στην κατοχή τους μια Vulcan ή μια One-77. Όσοι πιστοί, σπεύστε λοιπόν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...