Στην Πόλη του Φωτός η νέα Porsche Panamera (vid)

Το 4θυρο μοντέλο της Porsche έρχεται με δύο turbo σε κάθε κινητήρα της

  • -
  • -

Ένα μήνα περίπου πριν, τέλος Αυγούστου το GOCAR βρέθηκε στην Τσεχία για την πρώτη παρουσίαση της Porsche Panamera στους δημοσιογράφους (διαβάστε πατώντας εδώ) και τώρα τέλος Σεπτεμβρίου η γερμανική εταιρεία πραγματοποιεί την Παγκόσμια Πρεμιέρα του μοντέλου εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το πολυτελές σεντάν της Porsche εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Η Porsche Panamena 4S φέρει V6 μοτέρ 2.9 biturbo με 440 ίππους και 550 Nm ροπής και στην περίπτωση που οι υποψήφιοι αγοραστές προσθέσουν το πακέτο Sport Chrono, το 4θυρο μοντέλο ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,2 sec. Για αυτούς που θέλουν να νοιώσουν περισσότερο… συγκίνηση, η Porsche προσφέρει την Panamera Turbo, η οποία εφοδιάζεται με biturbo 4.0 V8 κινητήρα των 550 ίππων και 770 Nm ροπής. Η γρηγορότερη έκδοση σημειώνει τα 0-100 km/h σε 3,6 sec. Όσον αφορά την πετρελαιοκίνητη έκδοση, η Panamera 4S Diesel έρχεται με έναν biturbo V8 κινητήρα των 440 ίππων και 850 Nm ροπής και τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,3 sec.

Εκτός από τα αναβαθμισμένα μηχανολογικά σύνολα, η νέα Panamera έρχεται και με ένα πλήθος από προαιρετικά «καλούδια», όπως είναι η νέα αερανάρτηση και το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Επίσης, φέρει μία νέα τεχνολογία που ονομάζει InnoDrive system, που συνδυάζει τις πληροφορίες του πλοηγού, καθώς και από τους αισθητήρες και τις κάμερες του αυτοκινήτου, ώστε να υπολογίζει την καλύτερη σχέση στο κιβώτιο και την ιδανική πίεση του γκαζιού για τα επόμενα 3 χιλιόμετρα.

Αν και είχαμε πάρει μια γεύση από τις διαρροές, η νέα Panamera αποτελεί σχεδιαστικά μία «επιμηκυμένη» 911, ενώ οι διαστάσεις του άλλαξαν ελάχιστα από την προηγούμενη γενιά. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος αυξήθηκε κατά 34 mm και το μεταξόνιο κατά 30 mm. Στο εσωτερικό της επικρατεί μια hi-tech ατμόσφαιρα με δύο 7 ιντσών οθόνες στη θέση του πίνακα οργάνων, καθώς και μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών, η οποία βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τόσο το σύστημα πολυμέσων όσο και τον κλιματισμό για μεγαλύτερη άνεση.

Στην Ευρώπη, η νέα Panamera είναι διαθέσιμη για παραγγελία και στην γερμανική αγορά η τιμή ξεκινάει από τα 113.027 ευρώ, ενώ η diesel φτάνει τα 153.011 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Νοέμβρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...