Το ισχυρότερο Clio R.S. 16 με 275 PS στο Παρίσι

Η Renault παρουσιάζει μια επετειακή εκδοχή του Clio με εντυπωσιακές προδιαγραφές

  • -
  • -

Για το εορτασμό των 40 ετών της Renault Sport και την επιστροφή της ομάδας στην Formula1 η Renault δημιούργησε μια εντυπωσιακή έκδοση του Clio. Βαμμένο στα χρώματα του μονοθεσίου της F1, το R.S. 16 θα κάνει την πρεμιέρα στο GP του Monaco, συνδέοντας έτσι τη φιλοσοφία του μοντέλου, με μια πίστα που είναι… δημόσιος δρόμος.

Εξελίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ με τους ανθρώπους της Renault Sport να δηλώνουν: «Στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο με εντυπωσιακές επιδόσεις. Στα χαρτιά το να βάλουμε στο Clio R.S. παραγωγής τον ισχυρότερο κινητήρα μας, τον 2λιτρο με απόδοση 275 ίππων και 360 Nm ροπής, ήταν μια εντυπωσιακή ιδέα, αλλά έπρεπε να το κάνουμε να δουλεύει κιόλας». Χάρη στην σοβαρή και εντατική δουλειά που έγινε από την ομάδα της Renault Sport, το Clio R.S. 16 εξελίχθηκε σε μόλις πέντε μήνες.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί όπως είναι φυσικό στα μηχανικά μέρη και στο ιδανικό ταίριασμα του κινητήρα και του συστήματος ψύξης από το Megane R.S. 275 Trophy-R στο Clio R.S. 16. Το σύστημα εξαγωγής είναι επίσης αναβαθμισμένο, με την ανάρτηση να έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να διαχειρίζεται την εντυπωσιακή δύναμη. Ο Acrapovic είναι υπεύθυνος για την εξάτμιση με τις δύο απολήξεις και τον χαρακτηριστικό ήχο.

Ανάλογα εκρηκτική είναι η εμφάνιση του Clio R.S. 16, το οποίο είναι πιο φαρδύ κατά 60 mm και πατά σε τροχούς 19 ιντσών. Βαμμένο στο χρώμα του μονοθεσίου της Fomrula1 με κίτρινη βάση και μαύρες glossy λεπτομέρειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...