Donkervoort D8 GTO-RS: Πώς είπατε;

Ο προκάτοχός του ήταν ο πιο γρήγορος παγκοσμίως στο Ring το 2004 και 2006

  • -
  • -

Το Donkervoort D8 GTO-RS επιστρέφει ανανεωμένο και με σκοπό να κρατήσει για ακόμα μια φορά, όπως έκανε και ο προκάτοχός του το 2004 και 2006, τα σκήπτρα του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παγκοσμίως στην πίστα Nurburgring. Το πρότζεκτ D8 GTO κράτησε δύο χρόνια και επανασχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε αισθητικά και μηχανολογικά αντίστοιχα.

Οι διαστάσεις του δεν αυξήθηκαν πάρα πολύ και από την εμφάνιση καταλαβαίνεις αμέσως ότι το GTO-RS έχει… «κακούς» σκοπούς. Οι τροποποιήσεις εντοπίζονται στο αεροδυναμικό κομμάτι, ενώ εφοδιάζεται με τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi. Πλέον, εκτός από το ότι πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, πραγματοποιήθηκαν και άλλες αλλαγές, που ενισχύουν τον απώτερό του σκοπό, όπως είναι το launch control και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης, διαθέτει νέα ανάρτηση, αυξήθηκε η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκε και φέρει ενισχυμένο σύστημα πέδησης.

Το D8 GTO-RS μπορεί να μοιάζει με «πιστάδικο» αυτοκίνητο, ωστόσο δέχεται πινακίδες και κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους, ενώ μόνο 40 θα είναι οι τυχεροί που θα μπορέσουν να αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην τιμή των 152.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους). Το λανσάρισμά του αναμένεται το καλοκαίρι και μέχρι τώρα έχουν ήδη πουληθεί 21 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...