Το εσωτερικό του νέου Volvo XC90

Σταδιακή αποκάλυψη ενόψει της πρεμιέρας στο Παρίσι

  • -
  • -

Φέτος είναι η χρονιά αντικατάστασης του XC90 και η Volvo αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο μοντέλο σταδιακά από μέσα προς τα έξω σε ένα διάστημα τριών μηνών. Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά στα τέλη του έτους. Θα βασίζεται πάνω στο νέο πάτωμα (Scalable Product Architecture) για εξοικονόμηση βάρους και μεγαλύτερη ευελιξία στην παραγωγή.

Χαρακτηριστικό του εσωτερικό του νέου XC90 είναι η οθόνη αφής με τη μορφή tablet, στην κορυφή της κονσόλας, που είναι η καρδιά του νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου. Προσφέρει έναν σύγχρονο τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου και πρόσβαση σε μια σειρά από διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες. Το εσωτερικό του νέου XC90 συνδυάζει υλικά όπως μαλακό δέρμα και ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες, επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο του σουηδικού οίκου Orrefors και χειριστήρια κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

 

Τρεις σειρές καθισμάτων

Το νέο Volvo XC90 εφοδιάζεται με νέας σχεδίασης καθίσματα τα οποία απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες στη δεύτερη και την τρίτη σειρά. Η δεύτερη σειρά έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση. Η συρόμενη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της τρίτης σειράς – ή για να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών αν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι διπλωμένα στο δάπεδο. Το κεντρικό κάθισμα της δεύτερης σειράς διατίθεται προαιρετικά με ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα για παιδιά. Όλα τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς διπλώνουν ανεξάρτητα, προσφέροντας ευελιξία φόρτωσης. Όλες οι σειρές καθισμάτων καλύπτονται από τους βελτιωμένους αερόσακους οροφής σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης ή ανατροπής. Το XC90 μπορεί να επιλεγεί με σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, με ανεξάρτητες ρυθμίσεις για τους επιβάτες εμπρός και στη δεύτερη σειρά. Η τρίτη σειρά κλιματίζεται με ανεξάρτητη μονάδα, η οποία είναι στάνταρ ή προαιρετική, ανάλογα με την αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...