Αποκάλυψη: Skoda Octavia RS

Power Octavia!

  • -
  • -

Η νέα Skoda Octavia RS αποκαλύφθηκε, με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες να κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου. Η νέα Octavia RS θα γιορτάσει την παρουσία της στο Goodwood Festival, τόσο σε sedan, όσο και σε combi μορφή. Η Octavia RS διαθέτει πιο σπορ look, που αποκαλύπτει τις επιδόσεις που εξασφαλίζει. Η νέα εμπρός μάσκα, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, η πίσω αεροτομή, οι ζάντες των 17 ιντσών και οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων, εξασφαλίζουν σπορ κουλτούρα στο σχήμα της.

Η πιο «πικάντικη» έκδοση της νέας Octavia RS θα προσφέρεται με δύο κινητήρες. Ο 2,0 λίτρων TSI των 220 ίππων ικανοποιεί τους λάτρεις της βενζίνης, με εξαιρετικές επιδόσεις με 0-100 km/h σε 6,8’’ και τελική ταχύτητα 248 km/h. Για τους πιο εστιασμένος στην οικονομία καυσίμου, υπάρχει και ο 2,0 λίτρων diesel των 184 ίππων, ο οποίος εξασφαλίζει  0-100 km/h σε 8,1’’ και τελική ταχύτητα 232 km/h. Το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, ενώ δεν λείπει η προαιρετική επιλογή του DSG των 6 σχέσεων. Στο θέμα της κατανάλωσης και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με λειτουργία Start&Stop και είναι κατά 19% λιγότεροι απαιτητικοί σε καύσιμο.

Η ανάρτηση διαθέτει πιο σπορ ρυθμίσεις συγκριτικά με τα ταπεινά Octavia, χαμηλώνοντας το αμάξωμα του RS κατά 12mm (13mm για τις εκδόσεις Combi). Στο βασικό του μοντέλου ανήκει και το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...