Νέος Opel 1.6 CDTI diesel με 136 ίππους

23 νέα μοντέλα και 13 καινούργιους κινητήρες ετοιμάζουν οι Γερμανοί μέχρι το 2016

  • -
  • -

Μετά τους ολοκαίνουργιους 1.6 SIDI ECOTEC βενζίνης και 2.0 CDTi BiTurbo diesel, η Opel παρουσιάζει έναν ακόμη νέο κινητήρα, τον 1.6 CDTI ECOTEC diesel. Ο τετρακύλινδρος 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας ουσιαστικά αντικαθιστά τον 1.7 CDTI, αλλά και ορισμένες δίλιτρες εκδόσεις παραπλήσιας ισχύος. Θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης σε αρκετά μοντέλα της Opel, με τα μέγιστα επίπεδα ισχύος και ροπής σε πρώτη φάση να έχουν αυξηθεί σε 136 PS και 320 Nm, από 130 PS και 300 Nm του 1.7 CDTI αντίστοιχα. Παράλληλα, η κατανάλωση μειώθηκε μέχρι 10% σε σχέση με δίλιτρους diesel παρόμοιας απόδοσης.

Αν και δεν ανακοινώνεται επίσημα, το μοτέρ αποτελεί συνεργασία της Opel με τις Fiat & Chrysler. Κύριοι στόχοι της παγκόσμιας ομάδας μηχανικών σε Τορίνο, Ρισελσχάιμ και ΗΠΑ ήταν η καταστολή θορύβων, κραδασμών και τριγμών, η υψηλή ισχύς/ αναλογία ροπής και η χαμηλή κατανάλωση. Με έλεγχο καύσης κλειστού βρόγχου και αλουμινένιο μπλοκ, ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC είναι ο πρώτος κινητήρας της Opel που πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Ξεκινώντας από φέτος την άνοιξη, ο 1.6 CDTI ECOTEC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Szentgotthard στην Ουγγαρία, όπου παράγεται και ο βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως δήλωσε σχετικά ο Dr. Thomas Sedran, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. της Opel, η γερμανική εταιρεία θα έχει λανσάρει τρεις νέες γενιές βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, εν όψει της κυκλοφορίας 23 νέων μοντέλων και 13 νέων κινητήρων μέχρι το 2016. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...