Δείτε τους κινητήρες του νέου Opel Astra

Είτε ως πεντάθυρο hatchback είτε ως Sports Tourer συνιστά ένα εκ των πιο αεροδυναμικών αυτοκινήτων στην αγορά και πλαισιώνεται από προηγμένες τεχνολογίες

  • -
  • -

Λίγο πριν διώξει την κουκούλα του νέου Opel Astra στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Opel παρουσιάζει το νέο μοντέλο, το οποίο θα διατίθεται για παραγγελία ως πεντάθυρο hatchback και Sports Tourer, στις εκδόσεις  Edition, GS Line, Elegance, Ultimate και στην ειδική, επετειακή “120 Years”.

Και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος το νέο Opel Astra συνιστά ένα εκ των πιο αεροδυναμικών συμπαγών αυτοκινήτων της αγοράς, ενώ ενσωματώνει μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων (συμμορφώνονται με τις μελλοντικές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d) και κιβωτίων που μειώνουν καθοριστικά τις εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, πέντε από τους 7 διαθέσιμους συνδυασμούς μηχανικών συνόλων έχουν εκπομπές CO2 κάτω των 100g/km (σύμφωνα με το πρότυπο NEDC) γεγονός που εξασφαλίζει ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας, για τις μονάδες που θα ταξινομηθούν πριν τη 1η Σεπτεμβρίου.

Διατίθεται με συμπαγείς, τρικύλινδρους turbo βενζινοκινητήρες των 1,2 & 1,4 λίτρων (Direct Injection Turbo). Ο πρώτος προσφέρεται με 110,130 και 145 ίππους και 195, 225 και 225 Nm ροπής αντίστοιχα και συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (εκπομπές CO2 :105-99 g/km), ενώ ο 1,4 αποδίδει 145 ίππους και 236 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Σημειώνεται πως ο βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo των 130 ίππων εκπέμπει περίπου 21% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο.

Για τους φίλους των diesel, διατίθεται ο προηγμένος τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 1.5 λίτρων απόδοσης 105 ίππων (260 Nm) ο οποίος συνδυάζεται με 6-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 100-94 g/km. Επιπροσθέτως, το ίδιο μοτέρ προσφέρεται και με 122 άλογα (300 Nm) και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων (εκπομπές CO2: 100-94 g/km), είτε με 9-τάχυτο αυτόματο.

Οι σχολαστικές δοκιμές του νέου Opel Astra στην αεροδυναμική σήραγγα συνέβαλαν επίσης σημαντικά στις μειώσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Με τιμή 0.255 Cd, το Sports Tourer ανήκει στην κατηγορία των station wagon με το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο, ενώ το πεντάθυρο ηγείται της κατηγορίας hatchback με 0.26 Cd.

Στις υπάρχουσες προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης (π.χ. αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix) προστίθενται –μεταξύ άλλων- οι προαιρετικοί, λιγότερο ενεργοβόροι προβολείς LED με 13 watts, το προσαρμοζόμενο cruise control, ένδειξη απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist).

 

Οι πελάτες του Astra απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto με τα συστήματα Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro. Το τελευταίο φέρει έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών με δυνατότητα επιλογής απεικόνισης “Tour” ή “Sport", ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικής εντολής (voice control). Η οθόνη πλοήγησης προβάλλει ανασχεδιασμένα γραφικά, ενώ ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί ψηφιακό ταχύμετορ.

Επίσης, προαιρετικά υπάρχει μια νέα high-tech εμπρός κάμερα, μικρότερη, αλλά ισχυρότερη από τον πρόγονο του μοντέλου, η οποία πλέον ανιχνεύει και πεζούς. Ακόμη, μαζί με το σύστημα infotainment Multimedia Navi Pro υπάρχει ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας.

Επιπροσθέτως, τα smartphones φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης, ενώ την ασφάλεια ενισχύει το θερμαινόμενο παρμπρίζ που εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα και άμεσο ξεθάμπωμα. H πόρτα του Astra Sports Tourer ανοίγει και κλείνει αυτόματα μόλις ο οδηγός περάσει το πόδι του κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα έχοντας το κλειδί στην τσέπη του.

Τέλος, η τιμή του πεντάθυρου hatchback στη Γερμανία ξεκινά από τα 19.990 ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ), ενώ του Sports Tourer από 20.990 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...