Ford Fiesta με Αctive City Stop

Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και στο supermini

  • -
  • -

Το πιο συνηθισμένο ατύχημα στην πόλη αφορά τις μικροσυγκρούσεις που συμβαίνουν όταν ο πίσω οδηγός χάσει στιγμιαία την προσοχή του και πέσει στον μπροστινό με συνέπειες πολύ δυσάρεστες για την τσέπη του. Ένα τέτοιο «μικροατύχημα» φτάνει να κοστίζει ανάλογα την κατηγορία του αυτοκινήτου από 1.000 έως 3.000 ευρώ, χώρια την ταλαιπωρία και την επιβάρυνση στην ασφάλεια. Η Ford υιοθετεί κι αυτή το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που έχουν ήδη αρκετά μοντέλα τόσο μεγαλύτερης όσο και της κατηγορίας αυτοκινήτων πόλης. Το Active City Stop λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο νέο Focus και περισσότεροι από 70.000 Ευρωπαίοι πελάτες το έχουν παραγγείλει μέχρι τώρα. Παράλληλα διατίθεται ήδη με τα C-MAX, Grand C-MAX και το νέο B-MAX και άμεσα θα είναι διαθέσιμο και στο νέο Fiesta. Το Ford Active City Stop βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητες μέχρι 15 km/h και περιορίζει τις επιπτώσεις τους σε ταχύτητες μέχρι 30km/h.

Το Active City Stop χρησιμοποιεί ένα προηγμένο αισθητήρα ανίχνευσης αντικειμένων και απόστασης που σαρώνει το δρόμο μπροστά πενήντα φορές το δευτερόλεπτο, δύο φορές παραπάνω από την ταχύτητα λήψης καρέ στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, υπολογίζει τον κίνδυνο πρόσκρουσης σε σταματημένο ή αργά κινούμενο αντικείμενο και προ-φορτίζει το σύστημα πέδησης του νέου Fiesta για μέγιστη απόκριση των φρένων. Αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, είτε φρενάροντας ή κάνοντας ελιγμό αποφυγής, το σύστημα ασκεί ταυτόχρονα πίεση πέδησης, ρίχνει τις στροφές του κινητήρα και ενεργοποιεί τα αλάρμ.

Εκτιμάται ότι σχεδόν ο ένας στους οκτώ τραυματίζονται σε οπίσθιες συγκρούσεις που συμβαίνουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, δηλαδή το είδος των ατυχημάτων για τα οποία το Active City Stop μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις ή να αποτρέψει εντελώς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...