Αυτό είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα - Η τιμή του [video]

Η ασφάλεια είναι το πρώτο και βασικότερο στοιχείο που πρέπει να κοιτάμε σε ένα αυτοκίνητο, άσχετα από κατανάλωση, χώρους ή επιδόσεις. Ποιο είναι το ασφαλέστερο που πωλείται στην Ελλάδα, σήμερα;

  • -
  • -

Στα σημερινά αυτοκίνητα έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την ασφάλεια δεδομένη, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, άσχετα από την κατηγορία στην οποία ανήκει ένα μοντέλο, το κόστος ή τις επιδόσεις του.

Αν και το παραπάνω ισχύει εν πολλοίς, μερικά αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα από κάποια άλλα. Μεταξύ αυτών, υπάρχει ένα, το οποίο είναι το ασφαλέστερο που μπορεί να βρει κάποιος σήμερα στην Ελλάδα.

2-volkswagen-id-7-id.7-id7-euroncap-crash-2023

Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Το μοντέλο που πωλείται στη χώρα μας και προσφέρει την κορυφαία προστασία από οποιοδήποτε άλλο με βάση τον οργανισμό Euro NCAP, είναι το Volkswagen ID.7. Πρόκειται για το νεότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας, το οποίο είναι και ένα από τα καλύτερα που έχει δημιουργήσει.

Δείτε ακόμα: Volkswagen Τ-Cross: Θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό SUV με τιμή 25.000 €

Στα crash test του EuroNCAP, το Volkswagen ID.7 σημείωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες και στις τέσσερις κατηγορίες που μετρά ο οργανισμός. Συγκεκριμένα έφτασε το 95% στην προστασία ενηλίκων, 88% στην προστασία παιδιών, 83% στην προστασία πεζών και 81% στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

3-volkswagen-id-7-id.7-id7-euroncap-crash-2023

Κορυφαία διάκριση 5 αστέρων από τον EuroNCAP για το Volkswagen ID.7

Τα παραπάνω νούμερα ήταν ικανά να δώσουν στο Volkswagen ID.7 την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων, η οποία είναι και η μεγαλύτερη που δίνεται με βάση το σύστημα βαθμολόγησης του EuroNCAP.

Με τις παραπάνω επιδόσεις το Volkswagen ID.7 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο ανάμεσα σε όσα πωλούνται στην Ελλάδα, όμως το απόλυτα κορυφαίο σκορ το έχει πετύχει ένα αυτοκίνητο από την Κίνα, το οποίο δεν πωλείται στη χώρα μας. Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό NIO ET5, του οποίου τα επιμέρους σκορ ήταν ελάχιστα διαφορετικά από εκείνα του Volkswagen ID.7 με 96% στους ενήλικες, 85% στα παιδιά, 83% στους πεζούς και 81% στα συστήματα ασφαλείας.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα 

Το αμιγώς ηλεκτρικό sedan της γερμανικής μάρκας είναι διαθέσιμο σε μια έκδοση στην ελληνική αγορά, την ID.7 Pro More. Η τιμή του ανέρχεται στα 58.900 ευρώ, που με την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά, πέφτει στα 50.900 ευρώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...