“i”: Η green γκάμα της BMW

Λανσάρισμα το 2013 με δύο μοντέλα

  • -
  • -

Ένα νέο brand το οποίο θα ασχολείται με την ανάπτυξη green μοντέλων και τεχνολογιών ανακοίνωσε η BMW. Όπως δήλωσε ο Ian Robertson, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG και Υπεύθυνος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, “το BMW i αντιπροσωπεύει ένα νέο ‘κίνημα’ στον κλάδο των premium αυτοκινήτων”. Αρχικά, η BMW εξελίσσει δύο μοντέλα, ένα ηλεκτρικό πόλης και ένα σπορ υβριδικό, τα οποία θα λανσαριστούν με το νέο εμπορικό σήμα το 2013: τις BMW i3 και BMW i8. Πάντως, στη Γενεύη του 2011 λανσάρεται το πρώτο ηλεκτρικό BMW παραγωγής, η ActiveE.

 

BMW i3 & i8

Η BMW i8 βασίζεται στο πρωτότυπο BMW Vision EfficientDynamics. Η plug-in υβριδική φιλοσοφία συνδυάζει τις σπορ ικανότητες ενός supercar με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων ενός μικρού αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα σπορ κουπέ 2+2 θέσεων, το οποίο διαθέτει ένα πλήρως υβριδικό σύστημα νέας γενιάς που αποδίδει συνολική ισχύ 330 ίππων. Ένας τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος diesel με ισχύ 165 ίππων και ροπή 290 Nm συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν ροπή 210 έως 230 Nm. H επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται να ολοκληρώνεται σε 4,8 sec, η κατανάλωση φτάνει τα 3,7 lt/100 km και η αυτονομία τα 700 km περίπου.

Γνωστή μέχρι πρότινος ως Megacity Vehicle, η i3 θα είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο όχημα μαζικής παραγωγής του BMW Group για μετακίνηση στην πόλη. Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην αρχιτεκτονική LifeDrive: ένα αλουμινένιο πλαίσιο φιλοξενεί τον κινητήρα, ενώ ο κλωβός επιβατών αποτελείται από υψηλής αντοχής αλλά πανάλαφρο πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα- Carbon Fibre-Reinforced Plastic (CFRP), έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το πρόσθετο βάρος των μπαταριών. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...