Ford: Ένα «έξυπνο» καπέλο που θα σώσει ζωές (video)

To SafeCap θα σταματήσει τους οδηγούς να κοιμούνται επάνω στο τιμόνι

  • -
  • -

Το να κάνεις μακρινά ταξίδια έχει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο για έναν αυτοκινητιστή είναι μια εξουθενωτική δουλειά. Οι οδηγοί φορτηγού είναι και οι πρώτοι που υποφέρουν από συμπτώματα υπερκόπωσης, με αποτέλεσμα να κοιμούνται επάνω στο τιμόνι με πολλές φορές θανατηφόρα αποτελέσματα. Σκεφτείτε ότι περνούν πάνω από 10 ώρες οδηγώντας ένα τριαξονικό φορτηγό και σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από αμερικάνικες πηγές, περίπου 4.000 θανάτοι στον δρόμο ετησίως οφείλονται σε οδηγούς φορτηγών που αποκοιμήθηκαν.

Ο λόγος λοιπόν που δημιούργησε το εικονιζόμενο καπέλο η Ford είναι να μειωθούν δραστικά τα θανατηφόρα ατυχήματα. H λειτουργία του είναι απλή. Ένα τσιπάκι βρίσκεται τοποθετημένο στο πλάι του καπέλου και αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός θα κατεβάσει το κεφάλι του ή το σηκώσει ψηλά. Αν συμβεί μία από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, τότε ένα δυνατό LED, το οποίο βρίσκεται στο γείσο αναβοσβήνει μέσα στα μάτια του «αποκοιμισμένου» ατόμου. Εκτός από το φως, έντονος ήχος και δονήσεις κάνουν την παρουσία τους που σίγουρα θα ταρακουνήσουν τον οδηγό.

Το εν λόγω gadget κατασκευάστηκε από κοινού με την βραζιλιάνικη εταιρεία GTB και προς το παρόν το SafeCap είναι υπό εξέλιξη, ωστόσο αναμένεται να περάσει και σε περισσότερες αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...