10 info για τη λιμουζίνα του Trump

Πληροφορίες που ίσως να μην γνωρίζει κάποιος για το ασφαλέστερο όχημα του κόσμου

  • -
  • -

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου δεν μπορεί να κυκλοφορεί με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, γι’ αυτό όταν δεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο ή στο Air Force One, ο πλανητάρχης ταξιδεύει με την θωρακισμένη του λιμουζίνα. Φυσικά, δεν είναι μια απλή Cadillac, στην οποία τοποθετήθηκαν αλεξίσφαιρα τζάμια και ελαστικά που δεν σκάνε, αλλά είναι πολύ πιο πολύπλοκη. Όπως έχουμε αναφέρει η νέα λιμουζίνα του Trump δεν ήταν έτοιμη για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αμερικής, ωστόσο παρακάτω θα διαβάσετε κάποιες πληροφορίες που εντυπωσιάζουν σχετικά με την επερχόμενη Cadi που θα προστατεύει από εδώ και πέρα τον Trump και την οικογένειά του.

1. Ανάπτυξη και εξέλιξη

Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της θωρακισμένης λιμουζίνας καθυστερεί αρκετά χρόνια, στα οποία –σύμφωνα με την GM- ξοδεύτηκαν περίπου 15 εκατομμύρια μόνο για τη μελέτη.

2. Αυτοκίνητο σαν τάνκ

Μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει περισσότερα τανκ παρά αυτοκίνητο. Έχει πόρτες που το πάχος τους φτάνει περίπου τα 20 εκατοστά και τζάμια που μπορεί να σταματήσει σφαίρα από μάγκνουμ. Το υπόλοιπο αμάξωμα έχει πάχος 12 εκατοστά από τανκ και το κάτω μέρος φέρει ενισχυμένο πάτωμα για να αντέχει ανατινάξεις από βόμβες και χειροβομβίδες. Επίσης, διαθέτει ειδικό ντεπόζιτο βενζίνης, το οποίο σφραγίζει σε περίπτωση που χτυπηθεί.

3. Το κόστος της λιμουζίνας

Όπως είναι λογικό, η νέα λιμουζίνα έρχεται με πολύ υψηλό κόστος. Μια απλή λιμουζίνα κοστίζει περίπου 75.000 δολάρια, ενώ η προεδρική υπολογίζεται περίπου στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Το κόστος για την βενζίνη είναι επίσης υψηλό, μιας και η μέση κατανάλωση είναι σχεδόν 60 lt./100 km.

4. Εκπαιδευμένος σοφέρ

Μπορεί να είναι βαρύ, να καίει πολλά λίτρα βενζίνης και να χρειάζεται 15 sec για να φτάσει τα 100 km/h, αλλά ο οδηγός δεν είναι ένας απλός σοφέρ μιας λιμουζίνας. Στην ουσία είναι ένας άριστα εκπαιδευμένος πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας, που μπορεί να ελέγξει το «τέρας» σαν να ήταν μια δυνατή Ferrari.

5. Ποτέ μόνη της

Ποτέ δεν πάει μόνη της η προεδρική λιμουζίνα, αλλά η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από 12 λιμουζίνες εκ των οποίων οι 2 ή 3 είναι τα «τέρατα» και σε μία από αυτές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Αμερικής.

6. Ταξιδεύει πρώτο

Το «τέρας» επιβιβάζεται σε αεροπλάνο και πηγαίνει πρώτο στον προορισμό που πρόκειται ο Πρόεδρος να επισκεφτεί. Έτσι, κατά την άφιξη του πλανητάρχη, θα έχει στη διάθεσή του την προσωπική του λιμουζίνα.

7. Ανάλογα ο κίνδυνος

Όσα περισσότερα αυτοκίνητα (και μοτοσικλέτες) υπάρχουν στην προεδρική αυτοκινητοπομπή, τόσα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Η μικρότερη αυτοκινητοπομπή είναι περίπου 10 αυτοκίνητα, ενώ στην περίπτωση που ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος, τότε μπορεί να φτάσουν τα 40 οχήματα.

8. Ακούν τα πάντα

Κατά τη διάρκεια διακίνησης του Προέδρου, οι πράκτορες όχι μόνο είναι μαζί και προστατεύουν το σημαντικό πρόσωπο μέσω οπτικού «σκαναρίσματος», αλλά παρακολουθούν τα ραδιοκύματα που πλανώνται στην περιοχή. Έτσι, κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία του Bill Clinton όταν είναι επισκεφτεί τις Φιλιππίνες.

9. Βαρύ πυροβολικό
Μέσα σε ένα όχημα της αυτοκινητοπομπής δεν υπάρχουν πράκτορες που όταν φτάσουν στον προορισμό τους αποβιβάζονται. Υπάρχει όμως ένας χειριστής ενός πολύ ισχυρού όπλου, το οποίο μπορεί να το γνωρίζει κάποιος ως «μύλος». Το αυτόματο πυροβόλο με ειδική βάση μπορεί να βγει από την οροφή και να «γαζώσει» χιλιάδες σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος σε λιγότερο από 60 sec.

10. Gadget από τον 007

Εκτός από το ενισχυμένο περίβλημα, το «τέρας» διαθέτει και αρκετά gadget που μόνο ο James Bond θα τα είχε στο αυτοκίνητό του. Αυτά είναι κάμερα νυκτός, δακρυγόνα και πυροσβεστήρες. Επίσης, η καμπίνα μπορεί να σφραγιστεί σε περίπτωση χημικής επίθεσης και να προσφέρει στους επιβάτες μια υγιή ατμόσφαιρα για να ζήσουν χωρίς αναπνευστικά προβλήματα για αρκετές ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...