48 χρόνια εξέλιξης του Range Rover σε 1,5 λεπτό (vid)

Το εμβληματικό βρετανικό SUV άρχισε την πορεία του το 1969 ως πρωτότυπο δοκιμών, πριν περάσει στην παραγωγή ένα χρόνο αργότερα

  • -
  • -

Λίγα αυτοκίνητα δικαιούνται τον τίτλο ενός γνήσιου off road μοντέλου, όπως συμβαίνει με το Range Rover. Το πολυτελές SUV της Land Rover συμπληρώνει φέτος 48 χρόνια ζωής και εξέλιξης, μετρώντας 1,7 εκατ. πωλήσεις έως σήμερα.

Πίσω στο 1969, τα αυτοκίνητα δοκιμών έφεραν στο καπό το όνομα «Velar» (από την ιταλική λέξη Velare που σημαίνει καλύπτω), προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητά τους. Όταν λανσαρίστηκε το 1970, ήταν δίθυρο και έφερε μόνιμη τετρακίνηση. Το τετράθυρο Range Rover κυκλοφόρησε το 1981, ενώ το επόμενο έτος βγήκε και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες συνεχίστηκαν το 1989, με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS), το 1992 με ηλεκτρονικό έλεγχο πρόσφυσης και ηλεκτρονική αερανάρτηση, το 2012 με αλουμινένιο αμάξωμα. Το νέο Range Rover του 2014 φέρει την ημι-αυτόνομη τεχνολογία All-Terrain Progress Control (ATPC), για διατήρηση σταθερής ταχύτητας σε κάθε έδαφος.

Η τελευταία και πιο πολυτελής έκδοση είναι η SV Autobiography Dynamic, η οποία εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα του Range Rover Sport SVR και ολοκληρώνει τη διαδικασία  0-100 km/h σε μόλις 5,4 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...