8 tips για ασφαλέστερο παρκάρισμα

Συμβουλές που ίσως «σώσουν» το όχημα και εσάς

  • -
  • -

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το YourParkingSpace, ένας στους τρεις ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Αγγλία νιώθουν ανασφάλεια όταν αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικούς σταθμούς πάρκινγκ. Κάποια αντίστοιχη έρευνα δεν έχει γίνει για την Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι το ποσοστό είναι μεγάλο, όπως είναι και το ποσοστό κλοπών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη χώρα μας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε 8 συμβουλές που ίσως βοηθήσουν να νιώθετε λίγο περισσότερο ασφαλείς, εσείς και το όχημά σας:

1.Παρκάρετε σε φωτεινά σημεία
Είναι λογικό, ότι όταν το όχημά σας βρίσκεται στο σκοτάδι είναι πιο εύκολο και άνετα να δράσει κάποιος κλέφτης. Έτσι, το καλύτερο σημείο είναι το φωτισμένο σημείο.

2.Κίνηση και παρακολούθηση
Μπορείτε να παρκάρετε κοντά σε ένα σημείο που κάποια κάμερα μπορεί να καταγράψει το ανεπιθύμητο πλάνο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή κίνηση (είτε πεζοί είτε διερχόμενα οχήματα) γύρω από το όχημά σας για να... δυσκολέψετε τον δράστη.

3.Τσεκάρισμα της περιοχής
Αν ο προορισμό σας είναι σε κάποια περιοχή που δεν γνωρίζετε, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε νωρίτερα την περιοχή και να καταγράψετε τις «καλύτερες» θέσεις.

4.Κρύψτε τα πράγματά σας
Δεν πρέπει να βρίσκονται τα πράγματά σας σε δημόσια θέα, ειδικά αν είναι αξίας. Είναι πολύ δελεαστικό για έναν κλέφτη να γνωρίζει τι θα «αγοράσει» από εσάς. Αυτό ισχύει και όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

5.Μείνετε σε ετοιμότητα
Μην ακούτε μουσική, βλέπετε το κινητό σου ή σφυράτε αδιάφορα, κοιτώντας τα πουλάκια στα δέντρα όταν απομακρύνεστε ή όταν πλησιάζετε το παρκαρισμένο σας αυτοκίνητο. Καλό είναι να παρακολουθείτε τι συμβαίνει γύρω σας.

6.Κρατείστε τα κλειδιά σας
Καλό είναι να μην φτάνετε στο όχημά σας και μετά να ψάχνετε τα κλειδιά για να ξεκλειδώσετε.

7.Ποτέ τα κλειδιά στη μίζα
Όταν βρίσκεστε εκτός αυτοκινήτου δεν πρέπει να αφήνετε τα κλειδιά στη μίζα, ούτε όταν ζεσταίνετε/κρυώνετε το μοτέρ.

8.Ενημέρωση των Αρχών
Στην περίπτωση που αντιληφθείτε ότι το όχημά σας έχει παραβιαστεί, απομακρύνεστε και ενημερώνετε τις Αρχές.

 

Πηγή: Carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...