Τέλος στο downsizing των κινητήρων

Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων θα αυξήσουν πάλι τη χωρητικότητα των κινητήρων

  • -
  • -

Αρκετοί είναι κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι δείχνουν τη νέα τάση της αγοράς για αύξηση της χωρητικότητας των κινητήρων. Οι προδιαγραφές ρύπων που αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρές θα κάνουν δύσκολα τα πράγματα για τους μικρούς κινητήρες οι οποίοι δύσκολα θα μπορούν να ευθυγραμμιστούν με αυτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Volkswagen, General Motors και Renault θα σταματήσουν το downsizing επενδύοντας σε μεγαλύτερους κινητήρες βενζίνης και diesel. Η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον 1.4 diesel με ένα νέο 4κύλινδρο 1,5 λίτρων, ενώ η Renault θα αυξήσει τη χωρητικότητα του 1.6 diesel κατά 10%. Ανάλογα η νέα γενιά κινητήρων της GM που θα έρθει το 2019 θα είναι κατά 25-30% μεγαλύτεροι από τον σημερινό των 1,2 λίτρων diesel.

Σε δήλωσή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ο Alain Raposo, επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Renault - Nissan τόνισε: «Οι τεχνικές που χρησιμοποιούσαμε για τη μείωση της χωρητικότητας των κινητήρων δεν θα μας επιτρέπει να πληρούμε τις προδιαγραφές ρύπων. Φτάσαμε στα όρια του downsizing».

Τέλος, σύμφωνα με αναλυτές οι νέες πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων θα στείλουν στα ράφια τους μικρούς κινητήρες βενζίνης κάτω από 1,2 λίτρα και diesel κάτω από 1,5 λίτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...