Νέο FORD S-MAX: Πολυμορφική ευφυία

Το νέο πολυμορφικό της Ford επαναπροσδιορίζεται στυλιστικά και προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα, περισσότερες τεχνολογίες και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση

  • -
  • -
ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ NEO FORD S-MAX

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ S-MAX

ΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ TEST DRIVE

Η πρώτη γενιά Ford S-Max με την έντονα σπορ εμφάνιση έδωσε νέα προοπτική στα μεγάλα πολυμορφικά. Το νέο Ford S-Max διαθέτει ακόμα πιο δυναμικό σχεδιασμό τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα μεταφέροντας με άνεση μέχρι επτά άτομα, με 32 διαφορετικούς συνδυασμούς καθισμάτων και χώρου φόρτωσης, αλλά και τα πρώτα στην κατηγορία καθίσματα Easy-Fold στη δεύτερη και τρίτη σειρά. Η ευρεία γκάμα κινητήρων καλύπτει κάθε ανάγκη και επιθυμία. Οι επιλογές σε βενζίνη είναι οι αποδοτικοί 1.5 EcoBoost και 2.0 EcoBoost με ισχύ 160 και 240 ίππους αντίστοιχα, ενώ σε diesel υπάρχουν 3 εκδοχές ισχύος του 2.0 TDCi: με 150, 180 και 210 ίππους! Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι οι Trend και Titanium και σε κάθε περίπτωση είναι στάνταρ στοιχεία όπως οι 9 αερόσακοι, το ESP, ο διζωνικός κλιματισμός, οι ζάντες 17’’ και το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με οθόνη TFT 4,2’’. Ιδιαίτερη έμφαση ωστόσο έχει δοθεί στην τεχνολογία με ένα πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Ας γνωρίσουμε παρακάτω τα πιο σημαντικά.

 

Τεχνολογίες οδήγησης

Το νέο S-MAX χρησιμοποιεί κάμερα, ραντάρ και υπερηχητικές συσκευές για την υποστήριξη περισσότερων από 16 τεχνολογιών οδήγησης όπως:

  • Pre-Collision Assist, που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο εάν ανιχνευτεί επικείμενη σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα.
  • Ford Dynamic LEDγια την προσαρμογή της γωνίας δέσμης των προβολέων σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης.
  • Glare-Free High beam που ανιχνεύει προπορευόμενα ή αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα και χαμηλώνει την ένταση φωτισμού των προσαρμοζόμενων προβολέων LED για να μην θαμπώνει τους άλλους οδηγούς.

 

Υποστήριξη του οδηγού

Άλλες τεχνολογίες που προσφέρει το νέο Ford S-MAX για την υποστήριξη του οδηγού είναι το Blind Spot Information System, το Traffic Sign Recognition που ενημερώνει για το πιο πρόσφατο εντοπισμένο όριο ταχύτητας, σήματα ακύρωσης και απαγορευτικά προσπέρασης μέσω ένδειξης στο ταμπλό, τα Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid που ειδοποιούν για ακούσια αλλαγή λωρίδας και βοηθούν στην διατήρησή της, καθώς και το Intelligent Speed Assist, το εξελιγμένο σύστημα περιορισμού της ανώτατης ταχύτητας (Speed Limiter).

 

Ευκολότερο παρκάρισμα

Το Perpendicular Parking παρκάρει αυτόματα (hands-free) με όπισθεν το αυτοκίνητο κάθετα, δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα, ενώ το Active Park Assist χρησιμεύει στο παράλληλο παρκάρισμα. Το Park-Out Assist βοηθά στην έξοδο από παράλληλο χώρο στάθμευσης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο. Το Side Parking Aid, προσφέρει ακουστικές προειδοποιήσεις και προβάλλει στην οθόνη τις αποστάσεις από εμπόδια γύρω από το όχημα, ενώ το Cross Traffic Alert προειδοποιεί τον οδηγό που εξέρχεται με όπισθεν από έναν κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων πίσω του.

 

Προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου

Το νέο S-MAX σηματοδοτεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου Adaptive Front Steering της Ford, του ενεργού τιμονιού που κάνει ευκολότερους τους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες και προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεσότητα πληροφόρησης στις υψηλές ταχύτητες, προσαρμόζοντας συνεχώς το λόγο υποπολλαπλασιασμού μεταξύ γωνίας τιμονιού και τροχών. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive διασφαλίζει ανώτερο κράτημα και πρόσφυση κατανέμοντας μέχρι και το 100% της κίνησης εμπρός ή πίσω. Είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται και στο Kuga και προσφέρεται για πρώτη φορά στο S-MAX.

 

Ασφάλεια με MyKey και SYNC 2

Με το MyKey ο ιδιοκτήτης μπορεί να προγραμματίζει ένα κλειδί - συνήθως για νεαρότερους οδηγούς - που βάζει φραγή στις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, περιορίζει την τελική ταχύτητα, εμποδίζει την απενεργοποίηση των συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας, μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος ή το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας. Το SYNC 2 από την άλλη περιλαμβάνει τη λειτουργία Emergency Assistance, που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του οχήματος με εκπροσώπους τοπικών κέντρων επείγουσας ανάγκης (στη γλώσσα της περιοχής) μετά από ένα ατύχημα.

 

Καθημερινή άνεση και πολυτέλεια

Το S-MAX προσφέρεται για πρώτη φορά με Hands-Free Liftgate που μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει το πορτμπαγκάζ με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Επίσης, τα εμπρός καθίσματα Ford Multi-Contour Seats με λειτουργία μασάζ Active Motion μειώνουν την κόπωση κυρίως σε μακρινά ταξίδια. Έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με γιατρούς, είναι ρυθμιζόμενα προς 8 κατευθύνσεις, περιλαμβάνουν λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και χρησιμοποιούν ένα σύστημα αποτελούμενο από 11 μαξιλαράκια που κάνουν μασάζ στους μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης

 

VIDEOS

Ford S-MAX ad 2016

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...