Maserati Levante: Με κύρος και άποψη

Η Maserati έκανε στη Γενεύη την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου SUV της

  • -
  • -

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της παραγωγής της Levante, η Maserati έβαλε τα καλά της για να κάνει την πρεμιέρα του πρώτου της SUV στην Έκθεση της Γενεύης. Σχεδιαστικά η Levante έχει την ιταλική αύρα που περιμένεις από ένα αυτοκίνητο της Maserati. Επιθετικό εμπρός μέρος, με μεγάλη εισαγωγή αέρα, την τρίαινα να δεσπόζει στο κέντρο και τα λεπτά φωτιστικά σώματα να αγκαλιάζουν το εμπρός μέρος. Οι χαρακτηριστικές απαγωγές αέρα στα εμπρός πλαϊνά φτερά υπάρχουν και στη Levante, με το πίσω μέρος να διακρίνεται για την κεκλιμένη οροφή με τα μικρά κρύσταλλα και το σήμα στην τρίτη κολόνα.

H Levante έχει αρκετά κοινά μηχανικά μέρη με τις Quattroporte και Ghibli, όσον αφορά την αρχιτεκτονική της, αλλά και τους κινητήρες. Έτσι, κάτω από το καπό της συναντάμε ένα 3λιτρο V6 350 και 430 ίππων, ανάλογα με την έκδοση. Στους diesel κινητήρες θα υπάρχει ένας 3λιτρος V6 275 ίππων. Η νέα Maserati Levante θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από την Άνοιξη.

Όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, ανάλογα με την ανάγκη που προκύπτει. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ειδικά ρυθμισμένο για το μοντέλο, το οποίο συνεργάζεται με ένα σύστημα Start & Stop.

Η βασική έκδοση με τον κινητήρα των 350 ίππων επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 6,0 sec, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 251 km/h. Η μέση κατανάλωση είναι 10,7 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 249 gr/km.

Η ισχυρότερη εκδοχή με τους 450 ίππους επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 5,2 sec με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 264 km/h. Όσον αφορά την κατανάλωση, απαιτεί 10,9 lt/100 km με τις εκπομπές CO2 να είναι 253 gr/km. Η λιγότερο ισχυρή Levante με τους 275 ίππους του diesel κινητήρα επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,9 sec, έχοντας τελική ταχύτητα 230 km/h, με κατανάλωση 7,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 189 gr/km.

Η Maserati Levante πατάει σε ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η Levante διαθέτει απόλυτα ζυγισμένο πλαίσιο, με κατανομή βάρους ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα 50-50. Τέλος, όπως είναι αναμενόμενο από ένα τέτοιο μοντέλο, πλούσιος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, με τα πακέτα στα οποία θα είναι διαθέσιμη να είναι δύο με την ονομασία Luxury και Sport.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...