Το νέο Renault Scenic μεγάλωσε

Το γαλλικό πολυμορφικό αλλάζει φιλοσοφία γλυκοκοιτάζοντας τα SUV

  • -
  • -

Η Renault παρουσίασε στη Γενεύη το μεγάλο της πολυμορφικό μοντέλο με νέα φιλοσοφία. Με την πρώτη ματιά μαρτυρά την αλλαγή πλεύσης. Μοντέρνες γραμμές ψηλότερο αμάξωμα, τροχοί 20 ιντσών, αρκετή τεχνολογία, άνεσης και ασφάλειας και φυσικά, άπλετοι χώροι.

Στην τέταρτη γενιά του πλέον και 20 χρόνια μετά, το νέο Scenic είναι καλύτερο από ποτέ και μεγαλύτερο σε όλες του τις διαστάσεις. Άξια λόγου η μεγάλη αύξηση κατά 40 mm του καθαρού ύψους, με τη συνολική απόσταση από το έδαφος να είναι τώρα 170 mm, όση και ενός crossover. Σε συνδυασμό με τους τεράστιους στάνταρτ τροχούς των 20 ιντσών με ελαστικά 195/55, διευρύνει το πεδίο δράσης του.

Το συνολικό μήκος του νέου Scenic είναι 4.406 mm (+40 mm), το πλάτος του 1.865 mm (+20 mm), το ύψος του 1.653 mm (+13 mm), με το μεταξόνιο να είναι 2.734 mm (+32 mm). Έτσι, εύλογα προέκυψαν μεγαλύτεροι και πιο άνετοι χώροι για τους επιβάτες, τις αποσκευές τους, αλλά και τα μικροαντικείμενα τους μέσα που παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα.

Η τεχνολογία στο εσωτερικό προέρχεται από το μεγαλύτερο Espace, με τις μεγάλες οθόνες του συστήματος R-LINK να περιλαμβάνονται στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις. Υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών ενώ για το ήχο φροντίζει ένα σύστημα Surround της BOSE με 11 ηχεία.

Στον τομέα των κινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει έξι diesel, με τον ένα από αυτούς να είναι υβριδικός, με την απόδοση να ξεκινά από τους 95 ίππους και να φτάνει τους 160 ίππους. Αυτοί θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ανάλογα με την έκδοση, με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Επιπλέον, διαθέσιμες θα είναι και δυο εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης με απόδοση 115 και 130 ίππων.

Λίγο αργότερα και μέχρι το καλοκαίρι, η Renault αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο Grand Scenic.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...