Με τρία αστέρια η Hyundai στη Γενεύη

Ένα σύγχρονο μοντέλο από τη Hyundai, με αρκετή τεχνολογία και οικολογικές ανησυχίες

  • -
  • -

Η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση της Γενεύης το IONIQ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Όπως σας είχαμε ενημερώσει λίγο καιρό πριν, το μοντέλο αυτό θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Το «οικολογικό» μοντέλο της κορεατικής φίρμας, που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η υβριδική έκδοση θα χρησιμοποιεί ένα θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων με 105 ίππους και έναν ηλεκτρικό με επιπλέον 44 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 141 ίππους. Οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 79 gr/km σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η Plug-In Hybrid έκδοση του μοντέλου θα έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων με ηλεκτρική ενέργεια που θα παρέχεται από μια μπαταρία lithium-ion 8,9 kWh. Η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει τα 45 kW (61 ίππους) με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 32 gr/km.

Τέλος, η άκρως ενδιαφέρουσα ηλεκτρική έκδοση IONIQ Electric θα παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 28 kWh με μπαταρίες lithium-ion. Εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του μοντέλου, με τη Hyundai να ανακοινώνει 250 χιλιόμετρα, όσον αφορά την έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ η κορεατικών έχει μόλις 80 χιλιόμετρα.

Η απόδοση του φτάνει τα 88 kW (120 ίππους) και τα 295 Nm ροπής, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 165 km/h. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αεροδυναμική του μοντέλου, με τον συντελεστή να είναι Cd 0.24. To Hyundai IONIC θα έχει και πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, με αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση τυφλών σημείων, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και ενεργό cruise control.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...