Επίσημη αποκάλυψη του νέου Volvo V90

Στη Γενεύη αρχές Μαρτίου θα κάνει την πρεμιέρα εμπρός στο κοινό της Έκθεση Αυτοκινήτου

  • -
  • -

Στη Στοκχόλμη έγινε η πρεμιέρα και η πρώτη παρουσίαση του νέου Volvo V90. Σε λίγες μέρες, θα παρουσιαστεί και επίσημα εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Production Architecture).

Το νέο Volvo V90 είναι η station wagon εκδοχή του σεντάν S90 και του SUV, XC90, συμπληρώνοντας έτσι τη γκάμα των μοντέλων «90». Εμφανείς είναι οι ομοιότητες των μοντέλων, τουλάχιστον μέχρι την πίσω κολόνα. Οι όποιες αλλαγές αφορούν το πίσω μέρος, όπου συναντάμε στοιχεία από το πρωτότυπο Concept Estate. Έτσι, η station wagon εκδοχή του S90 δείχνει αρμονική και λιγότερο τετραγωνισμένη σε σχέση με τις παλιές εκτελέσεις της μάρκας σε αυτού του είδους τα μοντέλα τα τελευταία 60 χρόνια.

Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα L προσθέτουν σε κομψότητα και το καθιστούν ξεχωριστό. Ακολουθώντας τη γκάμα των κινητήρων του S90 και αυτή του V90 θα αποτελείται αποκλειστικά από 2λιτρους 4κύλινδρους κινητήρες της οικογένειας Drive-E. Στην κορυφή θα τοποθετείται η υβριδική έκδοση T8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...