Lotus Elise Cup 250: Η ταχύτερη

Η γρηγορότερη Elise που κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους

  • -
  • -

Αν περίμενε κανείς ότι η Lotus θα μείνει στο Elise Cup 220, είναι γελασμένος. Μπορεί η βρετανική φίρμα να δίνει έμφαση κυρίως στη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, παρά στην απόδοση του κινητήρα, ωστόσο λίγο «boost» στην ιπποδύναμη του μοτέρ κανέναν δεν πείραξε. Το αποτέλεσμα είναι η Lotus να λανσάρει τη γρηγορότερη έκδοση της Elise, το Cup 250. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει από τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις ζάντες αλουμινίου 16/17 ιντσών. Για να ελαφρύνει ακόμα περισσότερο το βάρος του, αντικαταστάθηκε η μπαταρία του αυτοκινήτου, ενώ τοποθετήθηκαν ανθρακονημάτινα αγωνιστικά καθίσματα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν και το πακέτο Carbon Aero, το οποίο περιλαμβάνει ανθρακονημάτινα εμπρός σπόιλερ, αεροτομή, διαχύτη και πλαϊνά μαρσπιέ και αντικαθιστούν στην ουσία τα υπάρχοντα εξοικονομώντας ακόμα 10 κιλά. Το σαλόνι είναι ντυμμένο με δέρμα και Alcantara, ενώ εξοπλίζεται με ηχοσύστημα Clarion που παρέχει όλες τις βασικές συνδεσιμότητες.

Ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος 1.8 κινητήρας αποδίδει πλέον 250 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Η νέα Elise μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 3,9 sec και η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h. Εκτός όμως από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, έρχεται και με ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ισχυρότερα φρένα.

Οι επιδόσεις του μοντέλου προφανώς είναι καλύτερες από αυτές της Elise Cup 220 και συγκεκριμένα στην πίστα Hethel ήταν κατά 4 sec σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η Lotus Elise Cup 250 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Απρίλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...