Opel Ampera-e το 2017

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει σε ένα χρόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

  • -
  • -

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος παρουσίασης 29 νέων μοντέλων Opel από το 2016 έως το 2020, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο 5θυρο ηλεκτρικό μοντέλο της με την ονομασία Ampera-e. Η Opel υπόσχεται την καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που κυκλοφορούν, καθώς και την προσιτή τιμή απόκτησης. Το νέο 5θέσιο ηλεκτρικό μοντέλο θα βασιστεί στην τεχνογνωσία που έχει η φίρμα, μιας και το 2011 είχε παρουσιάσει το Ampera.

To Ampera-e ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία, όπου ο πρόεδρος της GM και διεθύνων σύμβουλος Mary Barra, δήλωσε ότι η GM και η Opel υποστηρίζουν την ιδέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνεργασία τους.

Ηλεκτρικό Chevrolet Bolt, το αντί-BMW i3

Σχεδιαστικά, το νέο Ampera-e έχει «μαζεμένες» διαστάσεις και τα στοιχεία των μπαταριών βρίσκονται κατά μήκους σε όλο το πάτωμα του αυτοκινήτου, χωρίς να είναι σε βάρος της άνεσης των επιβατών, μιας και δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους. Επίσης, τεχνολογικά δεν θα λείπουν τα βασικά «καλούδια» της εταιρείας όπως είναι τα συστήματα συνδεσιμότητας, το service assistant, το Opel OnStar και το τελευταίας γενιάς infotainment σύστημα.

Η τιμή θα είναι προσιτή, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακριβές ποσό και ημερομηνία λανσαρίσματος εκτός από το έτος, που θα είναι το 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...