Το «άγριο» VW Beetle Dune

Πρεμιέρα στην έκθεση του L.A. κάνει η περιπετειώδης έκδοση του Beetle

  • -
  • -

Το είδαμε το 2014 ως ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο να κάνει πρεμιέρα. Δυο σχεδόν χρόνια αργότερα, το Beetle Dune παρουσιάζεται στην έκθεση του Los Angeles, στην τελική του μορφή, όπως θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Με κλειστό και ανοιχτό αμάξωμα, διακρίνεται και στις δυο περιπτώσεις, για την αισθητική του. Εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά Baja Bugs, προσφέρει λίγη από την αίγλη τους, τουλάχιστον όσον αφορά την εικόνα του.

Προστατευτικά, εμπρός στο πλάι και στο πίσω μέρος, με αυτοκόλλητα Dune και μια αεροτομή με φώτα LED, το Dune ξεχωρίζει από τα απλά Beetle με την πρώτη κιόλας ματιά. Οι μεγάλοι τροχοί, σε συνδυασμό με το αυξημένο κατά 10 mm ύψος του αμαξώματος, του χαρίζουν διαφορετική προοπτική, αλλά όχι και εντυπωσιακές δυνατότητες εκτός δρόμου. Εξάλλου η μετάδοση της κίνηση συνεχίζει, όπως και στα βασικά Beetle να περνάει στους εμπρός τροχούς.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εσωτερικό, εστιάζονται στις δερμάτινες επενδύσεις που συναντάμε στο νέο πολυλειτουργικό τιμόνι και τα σπορ καθίσματα, με τις πορτοκαλί ραφές. Επιπλέον, διαθέσιμο είναι το νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη 6,3 ιντσών, που υποστηρίζει σύνδεση με Android και Apple CarPlay. Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, οροφή και σύστημα keyless περιλαμβάνονται επίσης στον εξοπλισμό του.

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους το Beetle Dune θα διατίθεται στην Ευρώπη, είναι πλούσια και περιλαμβάνει τον 1.2 TSI με 105 ίππους, τον 1.4 TSI με 150 ίππους και τον 2.0 TSI γνωστό μας από το Golf GTi με απόδοση 220 ίππων, ενώ όσον αφορά τους TDΙ υπάρχει ένας 1.6 με 110 ίππους και ένας 2λιτρος με 150 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...