Η αστυνομία κυνήγησε το Google car

Περιπέτειες δημιούργησε το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google στην Καλιφόρνια

  • -
  • -

Η αστυνομία «κυνήγησε» το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google στα βουνά της Καλιφόρνια και χωρίς καμία δυσκολία, αφού πήγαινε αρκετά κάτω από το όριο των 35 m/h (56 km/h) το σταμάτησε για παραβίαση του ορίου ταχύτητας… προς τα κάτω.

Ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα, μάλλον χωρίς λόγο, έβαλε τους αστυνομικούς της Καλιφόρνια να αναζητήσουν την αιτία. Φτάνοντας στην αρχή της ουράς, διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο που προηγούνταν ήταν το αυτόνομο της Google, το οποίο κινούνταν με 24 m/h (39 km/h).

Η εταιρεία το σχολίασε λέγοντας «βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα σταμάταγαν άνθρωπο για το ίδιο… παράπτωμα».

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ρωτήσει τον χειριστή του, αν υπήρχε κάποιος λόγος που πήγαινε τόσο αργά το αυτόνομο αυτοκίνητο. Δεν καταγράφηκε κάποια παράβαση, με την Google να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι δεν έχει πάρει κανένα «μπιλιετάκι» από την αστυνομία στο διάστημα που κάνει δοκιμές.

Αντιθέτως, αναφέρει ότι το μοναδικό ατύχημα που έχει γίνει και εμπλέκεται το αυτόνομο Google car, ήταν προϊόν ανθρώπινου λάθους.

Πιο συγκεκριμένα, όταν το Google car σταμάτησε σε διάβαση για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζό, το όχημα που ακολουθούσε έπεσε πάνω του, προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ έστειλε τον χειριστή του στο νοσοκομείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...