Έτοιμο το νέο Range Rover Evoque Convertible

H εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το πρώτο πολυτελές ανοιχτό compact SUV μοντέλο του κόσμου

  • -
  • -

Μετά από αρκετά teasers και βίντεο, η Land Rover παρουσίασε επίσημα την «ανοιχτή» έκδοση του Range Rover Evoque. Οι πωλήσεις του Evoque Convertible θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2016 και θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό μονάδων σε περισσότερες από 170 χώρες του κόσμου.

Το «ανοιχτό» Evoque κρατάει την ελκυστική εμφάνιση του ανανεωμένου Evoque με τη διαφορά της υφασμάτινης οροφής και τον επιπλέον χώρο που αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα του μοντέλου. Ο οδηγός μπορεί να διαχειριστεί την οροφή μέσω ενός μπουτόν, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ μπορεί να ανοιγοκλείσει με ταχύτητες έως και 48 km/h. Ο χρόνος «αποκάλυψης» του φυσικού ουρανού είναι 18 sec, ενώ το κλείσιμο της οροφής διαρκεί 21 sec.

Η Land Rover υπόσχεται ότι το Evoque Cabrio προσφέρει την ίδια ηχομόνωση και άνεση με αυτή του 5πορτου μοντέλου, ενώ στην περίπτωση που η οροφή έχει αναδιπλωθεί στο πίσω μέρος, η μικρή αεροτομή επάνω από το χώρο αποσκευών «προστατεύει» τους επιβάτες από ενοχλητικούς στροβιλισμούς. Μιας και αναφέραμε τον χώρο αποσκευών, η χωρητικότητά του φτάνει τα 251 lt (420 lt στο κλειστό) ασχέτως με την θέση της μαλακής οροφής. Το σύστημα ασφαλείας roll-over protection του «ανοιχτού» τετρακίνητου μοντέλου προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ντελαπαρίσματος, ανοίγοντας σε 90 χιλιοστά του δευτερολέπτου δύο αλουμινένιες μπάρες, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων.

Το αμερικάνικο μοντέλο έρχεται με 4κύλινδρο 2λιτρο turbo μοτέρ 240 ίππων και 340 Nm ροπής, στέλνοντας την δύναμη και στους τέσσερεις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Το τετρακίνητο μοντέλο των 1.936 κιλών έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 7,8 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 km/h. Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό μοντέλο, το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει με τον TD4 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 180 ίππων, ο οποίος αναφέρει μέση κατανάλωση 5,1 lt/ 100km και 149 g/km.

Το εσωτερικό του είναι πανομοιότυπο με αυτό του κλειστού αδερφού του. Στον προαιρετικό κατάλογο υπάρχει η εντυπωσιακή 10,2 ιντσών οθόνη αφής, η οποία παίρνει τη θέση της στάνταρ οθόνης 8 ιντσών για τον έλεγχο του συστήματος infotainment. Στην καμπίνα υπάρχουν 10 ηχεία με συνολική απόδοση 380 watt (προαιρετικά 12 ηχεία με 660 watt) και αρκετά ακόμα τεχνολογικά καλούδια, όπως είναι ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού για τα πίσω καθίσματα, WiFi hotspot, κάμερες, και Android & CarPlay λογισμικό που συνεργάζεται με το συνδεδεμένο smartphone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...