Audi SQ5 TDI plus με 340 ίππους

Η Audi «ντόπαρε» το SQ5 TDΙ με 27 PS παραπάνω σε σχέση με την απλή έκδοση

  • -
  • -

Η απλή έκδοση SQ5 TDΙ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, το οποίο αποτελούσε ένα πολύ ενδιαφέρον crossover με… δυνατή πετρελαιοκίνητη «καρδιά». Ο 3λιτρος TDI twin-turbo κινητήρας αποδίδει 313 PS και 650 Nm ροπής, ωστόσο η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει τον παραπάνω diesel κινητήρα, φτάνοντας συνολικά τους 340 ίππους και 700 Nm ροπής.

Για κάποιο περίεργο λόγο, η αύξηση της ιπποδύναμης δεν επηρέασε το χρόνο των 5,1 sec για να ολοκληρώνει το 0-100 km/h και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ας μην ξεχνάμε ότι ο «θηριώδης» 6κύλινδρος κινητήρας «καίει» πετρέλαιο, γι’αυτό και η εταιρεία υπόσχεται κατανάλωση 6,6 lt / 100 km και οι εκπομπές ρύπων 174 g/km CO2.

Το ισχυρό crossover, όπως και όλα τα S μοντέλα της φίρμας, φοράνε ένα επιθετικό σχεδιαστικό πακέτο, το οποίο ξεχωρίζει από τον εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αεροτομή, ενώ ο πίσω διαχύτης φιλοξενεί τις 4 απολήξεις της εξάτμισης. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Audi θα προσφέρει μόνο σε 100 μονάδες το SQ5 TDI plus με την απόχρωση macaw blue (μπλε) και δερμάτινο σαλόνι Nappa.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...