Αυτή είναι η Rolls-Royce Dawn

Η «ανοιχτή» Rolls-Royce στην Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Η Rolls-Royce συνεχίζει το γνώριμο σχεδιαστικό ύφος της, αφού υιοθετεί και για την Dawn την μακριά μούρη, καθώς και το μακρύ πίσω τελείωμα. Σε σχέση με την κλειστή έκδοση, την Wraith, η εμπρός γρίλια και το κάτω μέρος του προφυλακτήρα έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις κατά 45 και 53 mm αντίστοιχα, με σκοπό –πάντα σύμφωνα με την εταιρεία- να τραβάει τα βλέμματα ο ξεχωριστός αεραγωγός. Το πίσω μέρος έχει κρατήσει αρκετά στοιχεία των coupe μοντέλων της πολυτελέστατης εταιρείας, ενώ εντυπωσιάζει το καπάκι που κλείνει όταν αποθηκεύει την μαλακή οροφή είναι από ξύλο, το οποίο μπορεί να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής ανάμεσα από αρκετές ποικιλίες, όπως ακριβώς και στο εσωτερικό.

Μιλώντας για την καμπίνα, η διάταξη που ακολουθεί είναι 2+2 και το σαλόνι συνδυάζει ξύλο με δέρμα. Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς εξοπλίζεται με όλες τις τεχνολογικές λειτουργίες που κάνουν τους επιβάτες να αισθάνονται άνετα και χαλαροί. Σε αυτό βοηθάει και η αθόρυβη(!) ηλεκτρονικά ανοιγόμενη μαλακή οροφή που χρειάζεται 20 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία  με ταχύτητες έως και 50 km/h, ενώ χάρη στο σύστημα French Seam οι επιβάτες δεν αντιλαμβάνονται αεροδυναμικούς θορύβους ακόμα και αν «ξεσκέπαστο».

Η κινητήρια δύναμη έρχεται από εάν V12 biturbo 6.6 των 565 ίππων και 780 Nm ροπής. Η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...