Ανανεωμένη Porsche 911 Carrera (VIDEO)

Η Porsche 911 Carrera facelift αναβαθμίστηκε τόσο τεχνολογικά, όσο και μηχανολογικά

  • -
  • -

H Porsche παρουσίασε την ανανεωμένη 911 Carrera στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Porsche δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές και οι μόνες διαφορές εντοπίζονται στα εμπρός και πίσω φώτα, στα φώτα ημέρας τύπου LED, στα σχέδια των νέων ζαντών, στα επανασχεδιασμένα χερούλια θυρών και… κρατηθείτε… νέο προστατευτικό καπάκι του κινητήρα.

Το εσωτερικό διαθέτει το νέο infotainment σύστημα Porsche Communication Management System (PCM). Επίσης, στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μία 7 ιντσών οθόνη αφής, η οποία αναγνωρίζει χειρονομίες του οδηγού, ενώ έχει εγκατασταθεί αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης. Για πρώτη φορά στο navigation διατίθεται και το πρόγραμμα Google Earth και το Google Streetview. Στο εσωτερικό υπάρχει και θήκη για το smartphone, η οποία βρίσκεται στο υποβραχιώνιο και σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνό σας είναι της εταιρείας Apple θα υπάρχει άμεση συνδεσιμότητα με το ηχοσύστημα μιας και προσφέρεται με το Apple CarPlay.

Ακόμα, η ανανεωμένη Porsche 911 εξοπλίζεται με:

-προαιρετικό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το οποίο επεμβαίνει στα φρένα αυτόματα σε περίπτωση κινδύνου ή όταν υπερβεί την προκαθορισμένη ταχύτητα (cruise control)

-το Adaptive Cruise Control (συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο PDK) το οποίο κρατάει σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα

-το σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης λωρίδας.

Όσα μοντέλα εξοπλίζονται με το πακέτο «Sport Chrono» φέρουν ένα επανασχεδιασμένο τιμόνι, στο οποίο ενσωματώνεται περιστροφικός δακτύλιος που επιλέγει κανείς το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμεί (Normal, Sport, Sport Plus και Individual).

Ακόμα, τα μοντέλα με το αυτόματο κιβώτιο PDK συνδυάζεται με το πακέτο «Sport Response Button» και παρέχεται με ένα… μαγικό κουμπί, το οποίο πατώντας το χαρίζει τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα στον οδηγό για 20 sec.

Μηχανολογικά, η ανανεωμένη Porsche 911 εφοδιάζεται με 6κύλινδρο twin-turbo 3.0 κινητήρα , ο οποίος αποδίδει 370 ίππους και 450 Nm ροπής και για την έκδοση S 420 ίππους με 500 Nm, δηλαδή 20 ίππους παραπάνω από την απερχόμενη γενιά. Η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec και 3,9 sec για την Carerra S (με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK), ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 308 km/h.  Παρά την αναβάθμιση του μοτέρ, το ανανεωμένο μοντέλο είναι 12% περισσότερο αποδοτικό σε σχέση με τον προκάτοχό του και αυτό μεταφράζεται από την μέση κατανάλωση της 911 Carrera S με PDK κιβώτιο, η οποία φτάνει τα 7,7 lt/ 100 km (1 λίτρο πιο οικονομική από την προηγούμενη γενιά).

Ακόμα, η 911 Carrera facelift έρχεται με αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης και προαιρετικά ενεργός πίσω άξονας, ο οποίος επιτρέπει την μικρή κλίση των τροχών στα... σβέλτα "στροφιλίκια".

Τέλος,η ανανεωμένη Porsche 911 θα κυκλοφορήσει στη γερμανική αγορά τον Δεκέμβριο.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...