H νέα γενιά Toyota Hilux

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε επιτέλους την 8η γενιά του γνωστού pickup μοντέλου της

  • -
  • -

Μετά από αρκετές διαρροές, η Toyota αποφάσισε να «ξεσκεπάσει» την 8η γενιά του γνωστού pickup της, το Hilux. Η ιαπωνική φίρμα το χαρακτηρίζει ως ολοκαίνουργιο μοντέλο, μιας και οι διαστάσεις του έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα το μήκος του αυξήθηκε κατά 70 mm και κατά 20 mm το πλάτος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η οροφή του νέου Hilux έχει –ελάχιστα- χαμηλώσει και εξοπλίστηκε με φώτα τύπου LED και φώτα ημέρας. Επίσης, η εξωτερική του εμφάνιση έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του με τους προφυλακτήρες να έχουν επανασχεδιαστεί και η μάσκα του έγινε πιο επιθετική. Στην στάνταρ έκδοση διατίθεται κάμερα οπισθοπορείας  και ανάλογα την έκδοση πατάει επάνω σε 16, 17 και 18 ιντσών ζάντες.

Σύμφωνα με την Toyota, το εσωτερικό του συνδυάζει την άνεση με την πρακτικότητα, κάτι που σε ένα pickup όχημα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Αρκετούς «πόντους» τεχνολογίας ανεβάζει η οθόνη αφής διαστάσεων μιας ταμπλέτας, απ’όπου μπορεί να χειριστεί κάποιος το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου.

Το νέο Toyota Hilux εφοδιάζεται με τον turbodiesel 2.4 κινητήρα απόδοσης 162 ίππων και 400 Nm ροπής και με τον πετρελαιοκινητήρα 2.8  των 180 ίππων και 450 Nm ροπής. Επίσης, διατίθεται και με τον 2.7 βενζινοκινητήρα 167 ίππων, αλλά και τον 4λιτρο 6κύλινδρο των 282 ίππων. Ανάλογα με τις εκδόσεις, το νέο Hilux προσφέρεται με ένα χειροκίνητο και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης μπορεί να φτάσει έως και τα 3.500 kg, ενώ το μέγιστο βάρος φόρτωσης είναι 1.240 κιλά.

Τέλος, οι πωλήσεις του νέου Hilux θα ξεκινήσουν στους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...