Νέο Opel Corsa OPC

Το νέο Opel Corsa OPC με 207 ίππους στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Τη γρηγορότερη έκδοση της νέας γενιάς του Corsa αποκάλυψε η Opel στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015. Το νέο Corsa OPC φέρει μία αθλητική περιβολή σε κλασική  OPCάδικη μπλε απόχρωση, υιοθετώντας –παράλληλα- τη φρέσκια εμφάνισης της γκάμας του μοντέλου. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει έναν μικρός αεραγωγός στο τελείωμα του καπό, καθώς και οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί στην μάσκα, βοηθούν την καλύτερη ψύξη του μηχανικού συνόλου. Αν προχωρήσουμε προς τα πίσω, παρατηρούμε τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις πλαϊνά μαρσπιέ σε σχεση με την προηγούμενη γενιά, ενώ ο επανασχεδιασμένος διαχύτης φιλοξενεί πλέον δύο απολήξεις της εξάτμισης Remus (η προηγούμενη γενιά είχε στο κέντρο μία τριγωνικού σχήματος). Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει η αεροτομή, ωστόσο μπορεί κανείς να επιλέξει από τον προαιρετικό κατάλογο μία μεγαλύτερων διαστάσεων αεροτομή για ακόμα καλύτερη αρνητική άντωση.

Κάτω από το καπό, παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 lt ECOTEC, ο οποίος αποδίδει πλέον 207 ίππους και 280 Nm ροπής (από 1.900 έως 5.800 rpm). Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με κοντές σχέσεις για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων. Το προσθιοκίνητο Corsa OPC χρειάζεται 6,8 sec για να φτάσει τα 100 km/h  από στάση και η τελική του ταχύτητα είναι 230 km/h. Η μέση κατανάλωσή του είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάτι που με 7,5 lt/ 100 km μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το σβέλτο μοντέλο και για καθημερινή χρήση. Οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 174 g/km.

Για τους… άπληστους, η Opel έδωσε τη δυνατότητα αγοράς του προαιρετικού Performance πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μπλοκέ διαφορικό, 18 ιντσών τροχούς (17 στην απλή έκδοση) και μεγαλύτερα δισκόφρενα Brembo 330 mm (308 mm στην στάνταρ έκδοση). Το εσωτερικό κοσμούν τα αγωνιστικά bucket της Recaro, το flat-bottomed τιμόνι ντυμένο με δέρμα και το σύστημα IntelliLink είναι εγκατεστημένο στο infotainment του αυτοκινήτου, προσφέροντας άμεση συνδεσιμότητα με όλα τα smartphones.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...