Ford Focus RS: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Ford Focus RS κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μαζί με σημαντικές πληροφορίες

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου ισχυρότερου Focus, αρκετές ιστοσελίδες είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες, καθώς και αρκετές σημαντικές πληροφορίες.  Το νέο Ford Focus RS είναι βαμμένο σε μπλε-ηλεκτρίκ απόχρωση (Liquid Blue), ίδια ακριβώς με του Ford GT, ενώ φοράει ένα πολύ επιθετικό bodykit. Στο αγριεμένο «κουστούμι» περιλαμβάνονται οι τεράστιοι εμπρός αεραγωγοί και η πίσω αεροτομή. Το αισθητικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου και ο διαχύτης, ο οποίος φιλοξενεί δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Φυσικά, οι μηχανικοί της Ford έχουν εξοπλίσει το δυνατό μοντέλο με σπορ αναρτήσεις και το μικρομεσαίο hot hatch φαίνεται αισθητά πιο χαμηλωμένο σε σχέση με την απλή έκδοση.

Ας περάσουμε στο… ζουμί της υπόθεσης. Το νέο Ford Focus RS εφοδιάζεται με τον 2,3 lt EcoBoost κινητήρα, τον οποίο και μοιράζονται με την Mustang. Ωστόσο, η ιπποδύναμη δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση τη διαδικασία του 0-100 μπορεί να την ολοκληρώσει σε 4,5 sec και υπολογίζεται ότι αποδίδει 330 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξοπλίζεται και με σύστημα 4κίνησης, το οποίο καταφέρνει να κατανέμει την ροπή έως και 70% στον πίσω άξονα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το Ford Focus RS υιοθετεί τα αγωνιστικά Recaro καθίσματα και –προφανώς- υπάρχουν τα έξτρα «καλούδια» στο ταμπλό του ισχυρού Focus.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...